Tillbaka till evenemang

Singalong med Grankulla Kammarkör

27.4.2024 kl. 17.00 18.00

Singalong med Grankulla Kammarkör
Lördag 27.4.2024 kl. 17-18 Villa Junghans

Kom och sjung in våren tillsammans med Grankulla kammarkör! Har du funderat på hur det skulle kännas att få sjunga i en riktigt bra kör? Nu har du ett ypperligt tillfälle!

GRANKULLA KAMMARKÖR fyller 50 år i år och firar med en stor mängd evenemang under hela året. Under de senaste åren har kören vuxit kraftigt och mönstrar idag hela 53 sångare. Konstnärliga ledare sedan hösten 2020 är Håkan Wikman.

Kören vill nu ge alla en möjlighet att tillsammans sjunga in våren i Grankulla. Därför ordnar kören i samarbete med Grankulla stads kulturväsende ett Kulturkaffe med fokus på körsång. Ett par dagar före första maj, lördagen den 27 april klockan 17 inbjuds intresserade till Villa Junghans i Grankulla för att sjunga tillsammans. Vid evenemanget presenterar kören kort sin 50-åriga historia, framför ett par vårliga sånger och så har alla deltagare tillfälle att sjunga några bekanta vårsånger i körarrangemang. Det betyder i praktiken att man får pröva på körsång och hur det är att sjunga tillsammans med Grankulla Kammarkör. Kören framför sånger som Benny Anderssons Ljusa kvällar om våren, Nils-Eric Fougstedts härliga sånger Björkarnas valv och Under häggarna, Lasse Mårtenssons Prästkragen och Thomas Morleys April is in my mistress face, för att nämna några. Tillsammans sjunger vi alla sånger som Längtan till landet, Under rönn och syrén, Glad såsom fågeln i morgonstunden och Edvard Griegs utsökta stycke Våren. Som socker på botten sjunger vi också unisont ett par allsånger, bl a Georg Riedels förtjusande Idas sommarvisa.

Varmt välkommen att sjunga in våren i Grankulla!

Vad: Singalong med Grankulla Kammarkör
Var: Villa Junghans, Leagränden 4, 02700 Grankulla
När: Lördag 27.4.24 kl. 17.00 – 18.00
Kostar: Fritt inträde
Språk: Svenska
För vem: Alla som vill pröva på körsång och som vill sjunga in våren tillsammans.

Arrangör är Grankulla Kammarkör i samarbete med Kulturtjänsterna i Grankulla stad.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats