Tillbaka till evenemang

Kulturkaffe: Måla i Studio Kukkapuros miljö FULLBOKAD

9.8.2023 kl. 15.00 17.00
Kulttuurikahvit: Maalaa Studio Kukkapuron miljöössäKulturkaffe: Måla i Studio Kukkapuros miljö Culture-Coffee: Painting in the atmosphere of Studio Kukkapuro 9.8.23. klo / kl. / at 15.00-17.00 Studio Kukkapuro

Kulturkaffe: Måla i Studio Kukkapuros miljö den 9.8. kl. 15.00-17.00.

Vi får besöka Yrjö Kukkapuros ateljé och dess omgivning. Vi bekantar oss med detaljer genom att måla ett valfritt objekt som särskilt intresserar dig. Det lekfulla lågtröskelmålandet leds av konstnären Svetlana Ruoho. Vi målar med vattenlösliga ready mix-färger på papper. Allt material tillhandahålls på plats. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av målning. Denna målningsverkstad passar alla åldrar.

Evenemanget är fullbokat! Det är dock fortfarande rekommenderat att anmäla sig till väntelistan ifall det blir avbokningar.
Antalet anmälningar ger oss också en indikation på hur populärt evenemanget är och om det är värt att arrangera något liknande igen.

För evenemanget krävs förhands anmälan. Antalet platser är begränsat. Om du har anmält dig och inte kan delta, vänligen avboka din plats senast 48 timmar innan evenemanget.

Kulturkaffe är Grankulla kulturtjänsters nya evenemangsserie för året 2023. Kulturkaffe ordnas en ungefär gång i månaden, varje evenemang har en föreläsare som berättar om sitt egna ämne, du får även själv pröva på! Under kvällen bjuder vi på kaffe med dopp. Evenemanget passar alla Grankullabor som är intresserade av inspirerande kvällar. Kulturkaffets ämne kommer att variera varje gång.

Svetlana Ruoho
Konstens uppgift är att beröra hjärtat” är en av konstnären Svetlana Ruohos huvudtankar. Hennes porträttstudier och motiv hämtade från naturen berättar om denna övertygelse. Svetlana Ruoho har en hög konstutbildning från Sankt Petersburg, har bott i Mellersta Finland i tio år och flyttade till Esbo på hösten 2021. Där överförs färgerna på paletten levande och gripande till duken, både i detaljerna och som helhet.
Hemsida
Facebook
Instagram

Studio Kukkapuro
Studio Kukkapuro, beläget i Grankulla, är en futuristisk ateljé och hem för formgivaren Yrjö Kukkapuro och konstnären Irmeli Kukkapuro. Den hyperboliska paraboloiden, som byggdes år 1968, är en självbärande betongstruktur och bildar en sammanhängande yta på 200 kvadratmeter. Byggnaden omges av en tät skog av valnöt- och ekträd. Tomten är nästan orörd och erbjuder skydd åt flera fågelarter. Kukkapuros livsverk och studiobyggnaden presenteras för små grupper enligt överenskommelse.
Hemsida

Evenemanget på Facebook.

Vad: Kulturkaffe: Måla i Studio Kukkapuros miljö
När: Onsdagen 9.8.23 kl. 15.00-17.00.
Var: Studio Kukkapuro, Alpvägen 23, 02700 Grankulla.
För vem: För alla som gillar att måla och de som vill prova på något nytt!
Kostar: Kostnadsfritt. Anmäl dig här! Evenemanget är fullbokat, anmäl dig med i kön!
Arrangörer: Grankullas kulturtjänster, Medborgarinstitutet Petra i samarbete med Studio Kukkapuro.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats

Tilläggsinformation

Leena Nurmi

Planeringsansvarig lärare
Organisation
Medborgarinstitutet