Tillbaka till evenemang

Jazztasting – UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Emma Salokoski

3.5.2022 kl. 13.00 14.00

Jazztasting – UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Emma Salokoski

UMO Helsinki Jazz Orchestras Jazztasting erbjuder smakprov på blåa melodier, läcker groove, och odödliga klassiker! Jazzpolisen råkar ni inte på under dessa festligheter, så alla får smaka på jazzen enligt egen preferens, mer eller mindre sakkunnigt.
Den 100-procentigt musikinriktade Jazztastingen bjuder som förrätt på lätta toner, varifrån vi förflyttar oss taktfullt mot allt starkare sensationer. Vifta på öronen mellan smakproven för att neutralisera sinnena och kom ihåg att njuta av jazzen med måtta!
I Jazztasting, Orkestern leds av kapellmästare Mikko Hassinen och topp sångaren Emma Salokoski fungerar som programledare. Salokoski ska också sjunga ett par låtar – förstås!
Tasting-menyns särpräglade tema är de olika medel som använts för att arrangera big band -musik, bl.a. i Duke Ellingtons, Count Basies och Thad Jones låtar. Under tastingen blir gästerna bekanta med jazzmusikens terminologi och koncept, så som improvisering, tematik och dynamik.
Ni kan närmare bekanta er med UMO Helsinki och jazz genom att läsa den digitala versionen av UMO Helsinkis serietidning. Serietidningen ger en humoristisk inledning in i UMO Helsinki Jazz Orchestras, jazzens och big band-musikens värld, och erbjuder också en möjlighet till ytterligare fördjupning in i programmets innehåll. Ni kan också bekanta er med UMO Helsinkis “Jazz manual” och delta i UMO Helsinkis jazz frågesport.
Konserten är tvåspråkig (finska och svenska).
Konserten är en del av Grani50 programmet.
Vad: Jazztasting konsert
När: 3.5 kl. 13.00
Var: Nya Paviljongen, Västra skolstigen 3
02700 Grankulla
För vem: Alla är välkomna
Kostar: Fritt inträde
Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats