Tillbaka till evenemang

Efter jul kommer sommaren

9.11.2022 kl. 11.00 30.11.2022 kl. 17.00

Efter jul kommer sommaren – konstutställning
9.- 30.11. 2022
Bildkonstnär Svetlana Ruoho

Det är trevligt med en utställning på Grankullas Galleri.

Jag är Svetlana Ruoho, en professionell. Medlem av Finlands Konstnärsförbund, Jyväskylä och Esbo konstnärsklubbar. Jag har studerat vid Repini Art Academy i St Petersburg och har bott i Finland sedan 2012. Min ledstjärna är “Konstens uppdrag är att röra vid hjärtat”. Det är det jag strävar efter det med varje penseldrag. Dess syfte är att upprätthålla livet och ge styrka att fortsätta.

Efter nästan tio år i mellersta Finland som målare och bildkonstlärare flyttade jag i höstas till huvudstadsregionen. För tillfället ligger mitt kontor i Kilo, Esbo, inom gångavstånd från Grankulla. En entreprenörs verksamhet inom konstområdet ger många nya idéer och å andra sidan också utmaningar. Som professionell konstnär har jag haft många egna utställningar och deltagit i gemensamma utställningar i Finland och utomlands.

Verken i utställningen Efter jul kommer sommaren har gjorts under de senaste två åren. Teknikerna jag har använt inkluderar oljefärg, akryl och collageteknik. I mina målningar använder jag riktiga material från naturen, som blommor, halmtak och hö. Texturen framhäver målningarnas djup och tredimensionalitet. Bredvid många av målningarna i utställningen finns en liten förklaring där jag berättar om mina konstverks historia och perspektiv. Samtidigt vill jag absolut ge besökaren möjlighet till en egen tolkning.

I höst har jag arbetat som bildkonstlärare på Grankulla medborgarinstitut och hållit målar-kurser på plats och på distans, vilket jag har fått mycket bra feedback på.
Mina verk finns utställda på restaurangen Lähellä Deli i Grankulla. De har inrett lokalen och sänkt glädje till restorangens kunder sedan våras.

På sommaren deltog jag i Grankullafesten och ritade skisser på restaurangens besökare. Jag är glad att jag fick komma till Grankulla för att presentera mina egna verk för stadens invånare och gäster.

Träffa konstnären i Galleriet:
Lördagen 12.11 kl. 11.00 – 14.00
Lördagen 19.11 kl. 11.00 – 14.00
Lördagen 26.11 kl. 11.00 – 14.00
Under den tiden finns jag på utställningen för att rita porträttskisser av besökarna på biblioteket och utställningen. Jag berättar gärna om min konstprocess och målningar.

Yhteistiedot:
E-post: svetlana.ruoho@taideruoho.f
Kotisivu taideruoho.fi
Facebook Taidemaalari Svetlana Ruoho
Instagram @svetlanaruoho

Vad: Efter jul kommer sommaren – utställning
Var: Grankulla Galleri, Thurmansplatsen 6
När: 9. – 30.11.2022
må , to 11 – 19
tis, ons, fre 11 – 18
lö 10 – 15

Galleriet är gratis att besöka, öppet för alla åldrar och tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.
Grankulla stads kulturtjänster ansvarar för galleriets verksamhet.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats