Tillbaka till evenemang

Duo Free Spirits

17.4.2023 kl. 18.00 19.00

Flöjtimprovisation och höglästa texter om etik – nu får biblioteket besök av en unik musikföreställning.

Den Emma-belönade saxofonisten/flöjtisten Juhani Aaltonen och redaktören/forskaren “jazzpastorn” Markku Salo har känt varandra i 25 år. 2016 fick Salo en inbjudan att föreläsa om musik och etik för personalen vid ett centralsjukhus. I stället för att föreläsa förde Aaltonen och Salo en dialog om värden. Resultatet blev en föreställning med Salos texter och Aaltonens flöjtimprovisationer. Duo Free Spirits var född.

Juhani ’Junnu’ Aaltonen (född 1935) är en pionjärsfigur inom finsk jazz och andlig musik. Flöjtisten och saxofonisten Aaltonen har studerat vid Sibeliusakademin och Berklee School of Music i Boston. Han tilldelades Statspriset för tonkost år 2009 och Kyrkans kulturpris år 2018. Han medverkar på det färska albumet Plop & Junnu, som belönats med Emma-priset.

Markku ’Jazzpastori’ Salo (född 1961) är doktor i samhällsvetenskaper. Han har gjort jazzprogram för YLE Radio Yksi över 30 år och arbetat med psykisk hälsa och fångvård. Han tilldelades en riddartitel av italienska republiken år 2005. För tillfället skriver han en bok om andlighet i afroamerikansk musik.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns