Takaisin tapahtumiin

Duo Free Spirits

17.4.2023 klo 18.00 19.00

Huiluimprovisaatiota ja ääneen luettuja tekstejä etiikasta – nyt kirjastoon on tulossa ainutlaatuinen musiikkiesitys, joka tarjoaa todellista sielunruokaa.

Emma-palkittu saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen ja toimittaja–tutkija ”jazzpastori” Markku Salo  ovat tunteneet toisensa 25 vuoden ajan. Vuonna 2016 Salo sai kutsun luennoida musiikista ja etiikasta yhden keskussairaalan henkilöstölle. Luennon sijasta Aaltonen ja Salo kävivät dialogin arvoista. Lopuksi he esittivät kaksi Salon tekstiä ja Aaltosen huiluimprovisaatiota. Duo Free Spirits oli syntynyt.

Juhani ’Junnu’ Aaltonen (synt. 1935) on suomalaisen jazzin ja hengellisen musiikin pioneeri. Huilisti ja saksofonisti Aaltonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Bostonin Berklee School of Musicissa. Säveltaiteen valtionpalkinnon hän sai v. 2009; Kirkon kulttuuripalkinnon v. 2018. Hän on mukana tuoreella Emma-palkinnon voittaneella Plop & Junnu albumilla.

Markku ’Jazzpastori’ Salo (synt. 1961) on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on tehnyt jazzohjelmia YLE Radio Yhdelle yli 30 vuoden ajan sekä työskennellyt mielenterveystyön ja vankeinhoidon parissa. Hän sai Italian tasavallan ritarin arvonimen vuonna 2005. Parhaillaan hän kirjoittaa kirjaa afrikkalais-amerikkalaisen musiikin hengellisyydestä.

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma