Tillbaka till evenemang

ART HOUSE – Lullaby

25.4.2023

ART HOUSE – Lullaby

Premiär: 17.3.2023
Längd: 1h 44 min

Film om moderskap, samhällets och individens förväntningar samt familjerelationer. Födelsen av den unga parets första barn revolutionerar deras liv och både deras egna och andras förväntningar är ibland kvävande. Amaia söker stöd från sina föräldrar men ställs inför det oundvikliga förändringen i sin egen familjedynamik. Hur kan man vara dotter och mor, mor och dotter?

Lullaby (Cinco lobitos) är en spansk dramafilm regisserad och skriven av Alauda Ruiz de Azúa. Huvudrollerna spelas av Laia Costa och Susi Sánchez samt Ramón Barea och Mikel Bustamante.

“Den bästa spanska debutfilmen på många år” – Pedro Almodóvar

Födelsen av deras första barn, den kvävande babyn, och de medverkande mor- och farföräldrarna som hjälper till – livet för det unga paret Amaia och Javi är som taget ur en film. Tills vardagen slår till och babyns bubbla spricker. Hur man ska kombinera karriärer och den nya livssituationen som dagligen kastar något nytt och oväntat i vägen. När Javi åker på en arbetsresa reser den utmattade Amaia till sina föräldrar för att få stöd att hantera vardagen. Men Amaias mor blir sjuk och familjerollerna som redan var i ett skört tillstånd hamnar på nytt i turbulens. Filmen undersöker på ett direkt och intimt sätt familjedynamik och dess utveckling. Den förskönar inte det samhälleliga trycket eller den inre pressen på föräldrarna att klara av uppfostran. Hur kan man vara dotter och mor, mor och dotter?

Se trailer (Youtube)

Biljetter ska köpas från Bio Grani.
Bio Grani öppnar biografen en halv timme före dagens första film börjar. Ni kan boka en biljett i förväg via e-post info@biograni.fi eller via Bio Granis hemsida. Telfonservice är öppen under teaterns öppettider via numret 09 505 3062 för endast lokalnätsavgift. Reserverade biljetter måste lösas in senast 15 minuter före filmens början.

Art House- filmserien är ett samarbete mellan Bio Grani och Grankullas kulturtjänster. Grankullas kulturtjänster väljer varje månad en ny film som inte annars skulle visas på Bio Grani. Film evenemanget sker en gång i månaden och kostar 10€.
Art House- filmserien är ett sätt för Grankulla stad ge Grankulla bor möjligheten att se nya filmer till ett billigare pris. Alla är välkomna, vi påminner er dock att kolla filmens åldersgräns.

Vad: Art House – Lullaby
När: Tisdag 25.4.2023 kl. 18.00
Var: Bio Grani,
Djäknestigen 4, 02700 Grankulla
Kostar: 10€
För vem: Alla över 7 år.

Inträdesavgift

10€

Åldersgräns

7

Evenemangets webbplats