Tillbaka till evenemang

ART HOUSE – Vackra själar

1.12.2022 kl. 18.00 19.31

ART HOUSE – Vackra själar

Premiär: 4.11.2022
Längd: 91 min.

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. Följ med på en filosofisk resa i detta franska drama där ett omaka par tar till sig visdom från vardagens med- och motgångar.

Igor Parat är en 40-årig klok och intelligent kille. Till vardags arbetar han som han cykelbud och levererar ekologiska grönsaker. Eftersom han föddes med cerebral pares och har svårt med tal och motorik har han inte lyckats så bra med den sociala delen av livet. På fritiden lever Igor nästan helt och hållet i sitt huvud. Filosoferna Nietzsche, Socrates och Spinoza är hans enda umgänge. En dag råkar han ut för en trafikolycka när hans cykel blir påkörd av en bil. Föraren är hans raka motsats. Den 58-årige begravningsentreprenören Louis Caretti är världsvan, somliga skulle säga världstrött och ganska bitter, efter att under många år ha drivit familjens begravningsbyrå. Trots många olikheter blir mötet början på en otippad vänskap mellan männen. I en begravningsbil ger de sig ut på en omvälvande road trip. Under resan börjar de ifrågasätta hur de lever sina liv och ta avgörande steg mot att uppleva sann frihet, lycka och självrespekt.

I ena huvudrollen och regissörsstolen ser vi Alexandre Jollien. Han är tänkare och lärare med många böcker om levnadsvisdom, samt framträdanden i tv och på film bakom sig. Vackra själar är hans debut som manusförfattare och regissör. Jollien föddes med cerebral pares. Hans liv förändrades i mötet med filosofin som gav honom styrka och ledde in på nya kreativa spår. Filmens andre regissör och huvudroll är Bernard Campan. En riktigt veteran vars karriär tog fart som del av komikertrion Les Inconnus under slutet av 80-talet. Campan har arbetat konstant som skådespelare och regissör sedan filmdebuten 1995 med Les Trois Frères och har på senare år gjort exempelvis Bröder på flykt.

Finlands filmstiftelses import stöd 2022.

Se trailer här (Youtube)

Biljetter skall köpas från Bio Grani.
Bio Grani öppnar biografen en halv timme före dagens första film börjar. Ni kan boka en biljett i förväg via e-post info@biograni.fi eller via Bio Granis hemsida. Telfonservice är öppen under teaterns öppettider via numret 09 505 3062 för endast lokalnätsavgift. Reserverade biljetter måste lösas in senast 15 minuter före filmens början.

Vad: Art House- filmserie – Vackra själar
När: Torsdagen den 1.12.2022 kl. 18.00
Var: Bio Grani, Djäknestigen 4
02700 Grankulla
Kostar: 10€
För vem: alla över 12 år

Art House- filmserien är ett samarbete mellan Bio Grani och Grankullas kulturtjänster. Grankullas kulturtjänster väljer varje månad en ny film som inte annars skulle visas på Bio Grani. Film evenemanget sker en gång i månaden och kostar 10€. Art House- filmserien är ett sätt för Grankulla stad ge Grankulla bor möjligheten att se nya filmer till ett billigare pris. Alla är välkomna, vi påminner er dock att kolla filmens åldersgräns.

Inträdesavgift

10€

Åldersgräns

12

Evenemangets webbplats