Tillbaka till evenemang

Åkes jazzfestival 2024

1.3.2024 kl. 18.00 3.3.2024 kl. 20.00

Åkes jazzfestival 2024
Ända sedan radiojazzlegenden Åke Grandell firade sin 75-årsdag år 2013 med en egen jazzfestival så har Understödsföreningen för jazzmusik i Grankulla rf årligen arrangerat Åkes Jazzfestival. Under tre dagar har publiken fått njuta av både inhemska och utländska jazz och swing sångare, solister och orkestrar.

I år blir det således den tolfte festivalen och programutbudet är minst lika svängigt som under tidigare år.

Sofia Finnilä inleder festivalen på fredagen 01.03.2024 tillsammans med sin jazzkvartett. De kommer bl.a. att framföra The Monica Z Story, som i ord och musik berättar om den kända jazzsångerskan Monica Zetterlund.

På lördagen blir det svängiga stycken från många underbara musikaler. Monica Kulmala och Markus Haakana kommer tillsammans med Grani Swing Band att uppträda med örhängen av bl.a. Cole Porter, George Gershwin och Richard Rodgers.

På söndagen är det först en ekumenisk mässa med jazztoner i Grankulla kyrka kl. 12 där jazzpastorn Jani Edström med trumpet, Heli Peitsalo på orgel och en jazztrio medverkar.

Festivalen avslutaspå söndagskvällen med showorkestern Ladies First Big Band med 18 musiker och sångarna Rose-Marie Backström, Tobias Andersin, Sini Heinilä och Susanna Eronen. De kommer att bjuda på en glittercocktail med swing, soul och annat smått & gott.

Konsertbiljetterna i Nya Paviljongen kostar endast 25:- inkluderande även programblad, kaffeservering under pausen samt garderobsavgift och säljs via Lippu.fi samt vid dörren.

Välkommen till Grankullas svängigaste jazzfestival !

Inträdesavgift

25€

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats