Begravningsplatsen, som ägs och underhålls av Grankulla stad, finns i Kasabergsområdet. Gravgårdens address är Bembölevägen 34, 02700 Grankulla. Till gravgårdens parkeringsplats kan ni köra in via Krogbergsvägen.

Begravningsplatsens areal är för närvarande ca 3,1 ha. På begravningsplatsen finns också en minneslund för spridning av aska. Det är inte tillåtet att sprida aska på andra områden som staden äger.

Personliga möten ska alltid kommas överens i förväg. Alla dokument och tillståndsansökan gällande begravning ska skickas som skannade dokument till e-postadressen annina.ronnberg@kauniainen.fi

Godkännande av planer för begravningsplatser: Begravningsplatsskötaren tfn 050 411 8658.

Arrangemang av begravningar

Arragemangen av begravningar måste ske minst fem arbetsdagar i förväg. För närvarande gör vi urnbegravningar från onsdag till fredag ​​(ons 8:30-15, tors 8:30-15 och fre 8:30-14).
Kistbegravningar enligt överenskommelse. Spridning av aska görs när marken är tinad från onsdag till fredag.

Undantag är följande dagar då inga begravningar utförs 2024:

29.–30.3. Påsk
1.5. Valborg
9.5. Kristi himmelsfärdsdag
21.–22.6. Midsommar
6.12. Självständighetsdag
25.- 26.12. Juldagen och annandag jul

Postadress:
Kommunteknik, Byggnadskontoret Elevhemsvägen 302700 Grankulla

OBS. Epostaddressen hautausmaa@kauniainen.fi är för tillfället inte ibruk. Vänligen kontakta i alla ärenden annina.ronnberg@kauniainen.fi

Hautahaku

Grankulla stads begravningsplats och kommunteknik har anslutit staden till gravsökningstjänsten Hautahaku.fi på initiativ av ett kommunalt initiativ. I tjänsten Hautahaku.fi kan anhöriga och andra nära och kära söka gravplatser på Grankulla begravningsplats, utgående från namn. Grankullas begravningsplats information har nu överförts till produktionsmiljön, vilket innebär att tjänsten nu är klar att användas för Grankulla.

Tjänsten finns på www.hautahaku.fi. Tjänsten är tillgänglig på finska, svenska och engelska. Du kan söka enligt namn och filtrera resultat utifrån födelseår, dödsår eller begravningsplats (för begravningplatser som ingår i tjänsten). Som resultat får du utrett platsen för graven (vilken begravningplats), vägen till den begravningplatsen och annan information (t.ex. de som är begravda i samma grav, födelseår och dödsår och exakt platsinformation).

I följande fall kan den avlidnes uppgifter inte återfinnas vid hautahaku:
– gravvårdsperioden har avslutats
– om det har gått mindre än en månad sedan gravsättningen
– avlidna som inte finns i gravkartdatabasen (till exempel odöpta barn)
– del av de historiska gravarna

Om du inte hittar graven för den avlidne du söker, kontakta begravningsplatsens skötare (annina.ronnberg@kauniainen.fi). Observera att på vissa begravningplatser kan ett kvarter betyda en sektion eller kvarter. En rad kallas också en linje.

Kontakta oss

Annina Rönnberg

Begravningsplatsens skötare
Organisation
Samhällsteknik – Kommunteknik