Tillbaka till aktuellt
17.9.2025 | Miljö

Förra veckan firade vi närmatsdagen i Grankullas skolor och daghem, och stadens kostservice deltog genom att servera ansvarsfull och smakrik närproducerad och ekologisk mat. Dagens meny innehöll bland annat köttfärssås gjord på ekologiskt naturbeteskött, Härkis-gryta samt kokt potatis och inhemska grönsaker.

Men ekologiskt är inte bara något vi uppmärksammar vid särskilda tillfällen – det är en del av vardagen. I centralköket vid Kasabergets skolcentrum tillagas dagligen cirka 3 000 måltider. Ekologiska råvaror som används omfattar bland annat grötflingor, mjölk och produkter från inhemska producenter.

Grankulla stads kostservice väljer ekologiska råvaror med tanke på ansvar, kvalitet och stöd för lokala producenter. Ekologiska produkter uppskattas inte bara för sin goda smak, utan också för att de främjar hållbar livsmedelsproduktion och möjliggör spårbarhet i råvarukedjan.