Tillbaka till aktuellt
6.8.2021

Coronavaccineringarna för alla 12–15-åringar som går i skola i Grankulla inleds nästa vecka. Eleverna i Grankulla vaccineras med Modernas Spikevax-coronavaccin. Närmare information om vaccineringarna på THL:s sida.

Vaccinationerna ges klassvis under skoldagen i Villa Junghans. Vi kommer att informera skilt via Wilma om vilka vaccinationsdagarna är för varje klass.

Vaccineringen av 12–15-åringar som tillhör riskgrupp 1 och 2 inleddes i Villa Junghans den 30.6.2021 med tidsbokning.

På vaccinationsplatsen får eleven bestämma själv om hen vill ta vaccinet. Om eleven inte kan eller inte vill fatta beslut själv så behövs det skriftligt samtycke för vaccineringen från elevens alla officiella vårdnadshavare. Eleven ska  ta med ett ifyllt samtyckesformulär till vaccinationsstället.

Samtyckesformulär på nätet

Vaccinationerna för 16–19-åringar inleddes i Grankulla i början av juli, i Villa Junghans. Det går att boka tid på nätet via tjänsten coronavaccinbokning.fi eller per telefon 09 584 43032, må–fr kl. 8–16 (återuppringning).

Fråga om vaccineringarna för 12-15 åringar! THL ordnar ett infomöte 12.8

Sakkunniga från Institutet för hälsa och välfärd (THL)  håller ett infomöte och svarar på allmänhetens förhandsfrågor. På plats finns överläkare Hanna Nohynek, ledande sakkunnig Mia Kontio och läkare Anna Scherleitner. Länk till mötet (sidan på finska)