Tillbaka till evenemang

I själens landskap

20.4.2022 kl. 19.00 20.30

20.4 kl. 19.00 i Nya Paviljongen, Grankulla

Västra skolstigen 3, 02700 Grankulla

 

Barber – Fauré – Liszt – Mahler – Obradors – Vaughan Williams m.m

Kristian Lindroos, Sofia Lindroos, Sirkka Parviainen sång / laulu

Collin Hansen piano

 

Konserten I själens landskap erbjuder en fristad i själens mångfacetterade landskap. Den tid som hela världen lever i nu ropar efter gemenskap och närhet. Men hur är det, kan vi uppleva sann gemenskap utan att ha upplevt sann ensamhet? Konsertprogrammet speglar människans längtan efter gemenskap och behov av ensamhet, på samma gång. Musiken uppmärksammar också allt det vackra omkring oss i naturen och vill genom de musikaliska kontrasterna ge en upplevelse som skapar djup och perspektiv i tillvaron.

 

Sångcykeln Hermit songs av Samuel Barber framförs av Sofia Lindroos. Flera av de ca 1000 år gamla (från början irländska) texterna återfinns som små anteckningar i marginalen av större verk som munkarna kopierade i klostret. En del av sångerna sångerna kan ses som ett uttryck för den gudslängtan vi alla kan stämma in i tidvis i livet men står samtidigt för ett ytterst impulsivt och mänskligt “Gudsbefriat” uttryck. Kristian Lindroos sjunger Vaughan Williams sångcykel Songs of travel, som handlar om den ensamme vandrarens och konstnärens resa genom livet. Ensamheten är en uppoffring men erbjuder samtidigt en själslig frihet i livets upp- och nerförsbackar. Sångerna och pianostycken som Sirkka Parviainen och Collin Hansen framför fungerar som ett svar och kontrast till de större sångcyklerna samt inringar dem.

 

Artisterna består av olika generationer av lärare och elever, vilka nu möts som kollegor i konserten. Dem sammanlänkar en gemensam strävan och kärlek till konsten och musiken. Kristian Lindroos var vinnare av sångtävlingen i Villmanstrand 2016.

 

Biljetter enkelt via www.ticketmaster.fi

samt vid dörren 25 e / 20 e

Inträdesavgift

25€ / 20€

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats