Kontakta oss

Vaccinationsrådgivning – Vaccinationsklinik

Hälsostationen, Stationsvägen 19

Hälsovårdare Maija Koutokangas tis kl 10-11 och tor kl 13-14

Influenssavaccinering

Boka tid för influensavaccinering i nätet

Telefontiden är tis kl. 10–11 och tor kl. 13–14.

Vacciner för resenärer, TBE-vaccin – vaccin mot fästingburen hjärninflammation och vaccin mot bältros (vaccinationskliniken) 

För att du ska få dessa vacciner behöver en läkare skriva ut ett recept. Du får receptet genom att kontakta vaccinationskliniken under telefontiden på tisdagar och torsdagar eller genom att skicka ett meddelande via Maisa.fi-tjänsten. Du kan samtidigt boka tid för vaccination. Efter att ha fått receptet ska du köpa vaccinet på apoteket. 

Ta kontakt med hälsovårdaren senast ca 2 månader före resan så att du hinner få de vaccinationer och den profylax som behövs. 

Vaccinering av unga

Skolhälsovårdarna och hälsovårdarna på rådgivningen sköter i första hand hepatit- och TBE-vaccinationen av barn och unga.

Vaccinering av vuxna

Grundvaccinationer för vuxna enligt det nationella vaccinationsprogrammet (t.ex. stelkramp-difteri, MPR) ges på hälsocentralen gratis och utan recept.

Vaccination mot apkoppor

Vaccination mot apkoppor erbjuds från och med 11.10.2022 med tidsbokning till de personer som fyllt 18 år som har den största risken för apkoppssmitta. Vaccinationerna ges vid

  • Busholmens vaccinationspunkt (Stillahavsgatan 6 L3), boka tid genom att ringa 09 310 46300 (vardagar kl. 8–16)
  • Hivpoints verksamhetsställe i Fiskehamnen (Hermanstads strandväg 2 B), boka en tid på hivpoint.fi