Takaisin ajankohtaisiin
17.5.2022 | Varhaiskasvatus ja koulutus

Uudet yksiköt

  1. Uusi ruotsinkielinen esiopetusyksikkö Förskolan i Granhult 1.8.2022 alkaen.
  2. Uusi kaksikielinen varhaiskasvatusyksikkö ”päiväkoti Tammikumpu” käynnistyy arviolta maaliskuussa 2023. Yksikkö tarjoaa päivittäisen varhaiskasvatuksen lisäksi vuorohoitoa suomeksi ja ruotsiksi vuorokauden ympäri sekä viikonloppuisin ja pyhinä. Pikku Akatemian vuorohoitoryhmä siirtyy Päiväkoti Tammikumpuun.

Toimintansa päättävät yksiköt

  1. Metsämajan päiväkodin toiminnan arvioidaan päättyvän lähivuosina, arviolta vuosien 2023 – 2024 aikana. Päätös (KH § 81, 28.3.2012) perustuu siihen, että kiinteistö on osoitettu varhaiskasvatuksen käyttöön väliaikaisesti. Päättymisen tarkkaa ajankohtaa ei ole päätetty.
  2. Daghemmet Grankotten –varhaiskasvatusyksikön toiminta päättyy lähivuosina, arviolta vuosien 2023 – 2024 aikanaPäätös (KH § 7, 11.3.2019) perustuu siihen, että rakennus on ylittänyt käyttöikänsä eikä sitä enää kannata korjata. Kaavoituksessa tontille on suunniteltu asumista. Päättymisen tarkkaa ajankohtaa ei ole päätetty.

Metsämajan päiväkodissa sekä Daghemmet Grankotten –varhaiskasvatusyksikössä olevien lasten huoltajat saavat esittää toiveita sen suhteen, mihin kunnalliseen varhaiskasvatusyksikköön toivovat siirtoa sitten, kun nykyisen yksikön toiminta päättyy. Paikkaa voi myös hakea yksityisestä varhaiskasvatusyksiköstä. Yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan suoraan yksiköstä. 

Muutokset

Kasabergets daghem tulee 1.8.2022 alkaen toimimaan neljän ryhmän yksikkönä. Vapaaksi jääviä ryhmätiloja tulee käyttämään Kielikylpy Grani Språkbad –varhaiskasvatusyksikön ruotsiksi toimivat ryhmät. 

Lisätiedot:

varhaiskasvatuspäällikkö Annika Hiitola, puh. 050 341 6269 (varmimmin tavoitettavissa ma, ti, to klo 9.30 – 11) sekä kunnallisten varhaiskasvatusyksiköiden johtajat (yhteystiedot yksiköiden verkkosivuilla).