Takaisin ajankohtaisiin
25.3.2024 | Kulttuuri

Syksyn aikana vastaanotimme erinomaisia hakemuksia, ja nyt olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että kaikki valitut tapahtumat ovat nähtävillä kaupungin tapahtumakalenterissa. Olemme valinneet neljä tapahtumaa, jotka kuvastavat Kauniaisten kulttuuripalveluiden keskeistä tehtävää – tarjota mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin kokemiseen Kauniaisissa. Vaikka suunnitelmanamme oli järjestää neljä tapahtumaa, yksi tapahtuma valitettavasti ei toteutunut suunnitelmien mukaisesti.

Tervetuloa kevään tapahtumiin Uudessa Paviljongissa!

Pergament & Sibelius 11.4.

Tervetuloa mukaan kokemaan historiallisia hetkiä, kun Moses Pergamentin vuonna 1952 säveltämä ensimmäinen pianokonsertto vihdoin esitetään Suomessa!

Helsinki Metropolitan Orchestran konsertissa kuullaan myös kahden Pergamentin kanssa läheisissä väleissä olleen aikalaissäveltäjän musiikkia: illan ohjelmaan kuuluu pianokonserton lisäksi Hugo Alfvénin Paimentytön tanssi balettipantomiimista Vuoren kuningas sekä Jean Sibeliuksen 3. sinfonia. Kapellimestarina toimii orkesterin taiteellinen johtaja Sasha Mäkilä ja solistina pianisti Martin Malmgren.

Lauluja rikosrekisteristä – ja kevyt kosketus oikeuspsykologiaan 4.5.

Laulaja, oikeuspsykologi ja tietokirjailija Julia Korkman esiintyy Uudessa Paviljongissa suositun konserttisarjansa Lauluja rikosrekisteristä parissa. Yhdessä upeiden muusikoiden Aki Hauru, Joakim Berghäll, Teemu Mattsson ja Robi de Godzinsky kanssa konsertissa avataan mm sitä, miksi ihmiset tekevät rikoksia, miten rikollisuutta voidaan ymmärtää tutkimuksen ja tilastojen valossa sekä miltä oikeusmurhat voivat näyttää. Kappaleissa sekä puheenvuoroissa kohdataan niin vääriä tunnustuksia kuin seksuaalirikollisen sisäistä ajatusmaailmaa ja nähdään, miten vääristyneitä ajatuksia läheisväkivalta voi saada aikaan. Sovitukset ovat Aki Haurun käsialaa ja tehtyjä varta vasten tätä konserttisarjaa varten.

Kuuletko äitini mua 5.5.

Kuka tahansa oletkin, voit pysähtyä hetkeksi tämän meitä jokaista koskettavan aiheen äärelle. Anna musiikin ja tekstien viedä sinut juuri sinne minne sen täytyy: muistojen ja erilaisten tunteiden luokse.
Tunne, jonka kuulet. Vuonna 1991 perustettu helsinkiläinen Grex Musicus -kuoro kertoo musiikilla tarinaa ja välittää tunnetta, joka ei jää vain laulajien ja johtajan välille.