Takaisin tapahtumiin

Pergament & Sibelius

11.4.2024 klo 19.00 21.00

Pergament & Sibelius
Tervetuloa mukaan kokemaan historiallisia hetkiä, kun Moses Pergamentin vuonna 1952 säveltämä ensimmäinen pianokonsertto vihdoin esitetään Suomessa!

Helsinki Metropolitan Orchestran konsertissa kuullaan myös kahden Pergamentin kanssa läheisissä väleissä olleen aikalaissäveltäjän musiikkia: illan ohjelmaan kuuluu pianokonserton lisäksi Hugo Alfvénin Paimentytön tanssi balettipantomiimista Vuoren kuningas sekä Jean Sibeliuksen 3. sinfonia. Kapellimestarina toimii orkesterin taiteellinen johtaja Sasha Mäkilä ja solistina pianisti Martin Malmgren.

Moses Pergament (1893—1977) oli suomalaissyntyinen säveltäjä, joka on monista merkittävistä saavutuksistaan huolimatta unohdettu Suomen musiikkielämässä lähes kokonaan. Moses Pergament imi itseensä modernismin piirteitä matkustaessaan ja opiskellessaan Euroopassa. Hän oli kosmopoliitti, jonka ainutlaatuisessa sävelmaailmassa on vaikutteita niin romantiikasta, modernismista, kansanmusiikista, juutalaisesta musiikista, ranskalaisesta musiikista kuin monista muistakin tyyleistä. Aikuisikänsä Pergament asui Ruotsissa, missä antisemitismi vaikeutti juutalaissäveltäjän uraa.

Helsinki Metropolitan Orchestra ja pianisti Martin Malmgren äänittivät syksyllä 2021 M. Pergamentin ensimmäisen pianokonserton maailman ensilevytyksen, joka tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna. Nyt keväällä 2024 järjestettävissä konserteissa torstaina 11.4.2024 Kauniaisten Uudessa Paviljongissa ja perjantaina 12.4.2024 Temppeliaukion kirkossa tullaan tiettävästi kuulemaan teoksen ensimmäiset julkiset esitykset Suomessa.

Ohjelma
Hugo Alfvén: Paimentytön tanssi sarjasta Vuoren kuningas op. 37
Moses Pergament: Pianokonsertto nro 1
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3 C-duuri op. 52

Konsertin kesto on noin 2 tuntia (sisältää väliajan). Tapahtumaa tukevat Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse sekä William Thurings stiftelse, ja se järjestetään yhteistyössä Kauniaisten kulttuuripalveluiden ja Musiikkikollektiivi Agoran kanssa.

Lue lisää orkesterista.
Seuraa tapahtumaa Facebookissa.

Tapahtuma on osaa Kauniaisten kulttuuripalveluiden avointa hakua yhteistyötapahtumaan Uudessa Paviljongissa keväällä 2024. 

Konsertin kesto on noin 2 tuntia (sisältää väliajan). Tapahtumaa tukevat Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse sekä William Thurings stiftelse, ja se järjestetään yhteistyössä Kauniaisten kulttuuripalveluiden ja Musiikkikollektiivi Agoran kanssa.

Mitä: Helsinki Metropolitan Orchestran konsertti Pergament & Sibelius
Milloin: Torstaina 11.4.2024. klo 19.00.-21.00, ovet klo 18.30. Konsertin kesto on noin 2 tuntia (sisältää väliajan)
Missä: Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, 02700 Kauniainen.
Maksaa: Lippuja on saatavilla ovella tuntia ennen konsertin alkua sekä ennakkoon täältä.
20 € – peruslippu
15 € – alennuslippu: eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, alle 18-vuotiaat
0 € – alennuslippu: yksi alle 12-vuotias lapsi maksutta konserttiin aikuisen seurassa

Kaikukortti: varaa lippunsi etukäteen lähettämällä viestiä osoitteeseen info@metorchestra.fi viimeistään 4.4. Tämän jälkeen konserttipäivänäkin pääsee vielä sisään kaikukorttia näyttämällä, jos lippuja on jäljellä.

Saavutettavuus
Parkkipaikkoja Uuden Paviljongin läheisyydessä on rajoitetusti, tämän takia suosittelemme että saavutte Uuteen Paviljonkiin julkisilla kulkuvälineillä. Jos kuitenkin tulette autolla, toivomme että jätätte auton rautatieaseman parkkipaikalle. Liikuntarajoitteisille on varattu parkkipaikat Uuden Paviljongin ulkopuolelta. Saattoliikenne Uuden Paviljongin ovelle on sallittu.

Uuteen Paviljonkiin on esteetön pääsy. Uuden Paviljongin salin ensimmäiselle ja viimeiselle riveille on esteetön pääsy. Ensimmäiselle riville pääsee lavan kautta, jonne rakennuksessa oleva hissi vie. Saavutettavat WC:t löytyvät pohjakerroksesta.

Tapahtuman hinta

20 € - peruslippu 15 € - alennuslippu: eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, alle 18-vuotiaat 0 € - alennuslippu: yksi alle 12-vuotias lapsi maksutta konserttiin aikuisen seurassa

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Tapahtuman verkkosivut

Lisätietoja antaa

Gisela Montonen

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Organisaatio
Sivistystoimi