Takaisin ajankohtaisiin
1.10.2021 | Ympäristö

Kauniaisten tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessäTätä varten kaupunki on tehnyt siihen asti ulottuvan resurssiviisauden tiekartan, joka sisältää merkittävimmät toimet hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi. Tässä julkaisusarjassa esittelemme kaupungin hiilineutraalisuustyöhön liittyvää infoa sekä jo toteutuneita tai käynnissä olevia ilmastotoimenpiteitä. Jokainen julkaisu käsittelee yhden teeman.

Teema 2: Ilmastoystävällisempää sähköä

Kauniaisten kaupunki siirtyi ostamaan tuulivoimalla tuotettua sähköä vuoden 2021 alusta. Vaihtaminen tuulisähköön vähensi kaupungin ilmastopäästöjä laskennallisesti noin 6 prosenttia.  

Tuulivoiman ostaminen tarkoittaa kaupungin osalta sitä, että ostamallamme sähköllä on tuulisähkön alkuperätakuu. Näitä alkuperätakuita on markkinoilla vain sen verran, kuin tuulivoimaa tuotetaan. Jokaista ostettua tuulisähkön alkuperätakuuta vastaava määrä sähköenergiaa on tuotettu tuulivoimalla jossain päin maailmaa.   

Tuulivoiman tuotantoon kehittymiseen Suomessa voi vaikutta ostamalla suomalaiselta tuulivoimaa tuottavalta energiayhtiöltä tuulivoimaa, mikä vaikuttaa sen tuotantoon myös lyhyemmällä tähtäimellä ja vauhdittaa vihreää energiasiirtymää Suomessa.  

Kaupunki kannustaa asukaitaan siirtymään mahdollisimman ympäristöystävällisesti tuotettuun sähköön, kuten tuuli- tai aurinkoenergialla tuotettuun sähköön. Ostamalla kotimaassa tuotettua tuuli- tai aurinkosähköä olet mukana vaikuttamassa siihen, että Kauniainen ja Suomi saavuttaa vuodelle 2035 asetetut hiilineutraalisuustavoitteet. 

Tiesitkö, että myös kaupunki on vuoden 2020 aikana uusinut katuvalaistusverkkonsa LED-valaistukseksi? Samalla sähkönkulutus väheni noin 60 %.

Postauksen haaste:

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja vaihda ilmastoystävällisempään sähköön. Tägää valokuva siitä, kun esim. valaisinta sytytetään ensimmäistä kertaa ”vihreällä” sähköllä. 

#hiilineutraaligrani #sähkölläonväliä