Takaisin ajankohtaisiin
16.12.2021

Kuntatekniikka on hankkinut Kauniaisten juna-asemalle taksiaseman viereen runkolukittavia pyöräkatoksia. Katokset asennettiin viikolla 50 ja niihin on saatu Traficomin Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman valtionavustusta.

Katokset ovat laadukkaat runkolukittavilla telineillä varustetut ja ne ovat näkyvä uudistus pyöräilyn edistämiseksi Kauniaisissa. Katokset on hankittu Kauniaisten kaupungin pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteiden mukaisesti, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa pyöräilyn houkuttelevuutta. Houkuttelevuuden lisäämisen yhtenä toimenpiteenä on pyöräpysäköinnin kehittäminen. Ohjelman päätavoitteena on lisäksi saada Kauniaisten pyöräilyn kulkutapaosuus nousemaan 15 % vuoteen 2024 mennessä.

Tavoitteeseen pyrimme pääsemään parantamalla pyöräilyn olosuhteita kokonaisvaltaisesti kaupungin alueella. Pyöräilyn edistäminen on myös osa Kauniaisten strategiaa olla vihreä ja liikkuva kaupunki. Tulevaisuudessa Espoon kaupunkiradan yhteyteen rakennettava baana tulee osaltaan parantamaan Kauniaisten kulkuyhteyksiä huomattavasti.

Lisää tietoa pyöräilystä sekä hyödyllisiä linkkejä löydät: https://www.kauniainen.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/pyoraily/

Uudet pyöräkatokset Kauniaisten asemalla joulukuussa 2021