Takaisin ajankohtaisiin
11.6.2021

Julkaisemme viikoittaisen tilannetiedotteen koronatilanteen vaikutuksista kaupungin toimintaan. Kerromme tilanteen ja muutokset perjantaisin, ellei ennen sitä ilmene ajankohtaista tiedottamistarvetta.

Sosiaali- ja terveystoimi
Pääkaupunkiseudulla ja Kauniaisissa koronaviruspandemia on viimeisten viikkojen aikana tiukkojen rajoitustoimien ansiosta helpottunut. Pääkaupunkseutu on nyt kiihtymisvaiheessa. Yhteensä oronavirustartunta on todettu Kauniaisissa 234 henkilöllä.

Rokotuskattavuus paranee jatkuvasti. Tällä hetkellä 52 % väestöstä on Kauniaisissa saanut 1. rokotteen, kun vastaava luku Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on 49 %.

Tilannetietoa koronarokotuksista saat Koronarokotukset-sivulta.

Vanhuspalvelut – Villa Breda
Suojaustoimenpiteet jatkuvat toistaiseksi ennallaan ja Villa Bredan asukkaiden tapaamisissa noudatetaan edelleen erityisjärjestelyjä. Villa Bredan työntekijöiden ja kiinteistössä asioivien tulee käyttää kasvomaskia.

Vanhusten palveluneuvonta auttaa mm. ikäihmisten kotona-asumiseen ja toimintakykyyn liittyvissä asioissa ja vastaa kysymyksiin, puh. 050 411 9268 (ma-pe klo 8-16).

Sivistystoimi
Pääkaupungin siirryttyä leviämisvaiheeseen Kauniainen on tiiviisti tehnyt yhteistyötä naapurikaupunkien kanssa ja noudattaa pääkaupunkiseudun yhteisiä rajoituksia ja suosituksia. Seudun koronakoordinaatioryhmä päätti 27.5.2021 rajoituksista.

Varhaiskasvatus
Päiväkodit ovat normaalisti auki. Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää kasvomaskia sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Esikoulurtyhmät voivat käynnistää uimaopetuksen ryhmien aikataulujen mukaan.

Vetoamme kaikkiin perheisiin, että oireilevia lapsia ei tuoda päiväkoteihin. Pyydämme myös, että kaikki, jotka vierailevat yksiköissä, käyttävät kasvomaskia.

Avoin perhetoiminta jatkuu 3.6. alkaen ulkotoimintana, siten että enintään 50 henkilöä osallistuu kerralla.

Perusopetus
Koulut ovat kesälomalla.

Lukio-opetus
Lukiot ovat kesälomalla.

Vapaa-aikatoiminta
Julkiset tilat ovat rajoitetusti suljettu. Nuorisotila kaupungintalossa pidetään vielä suljettuna (lisätietoja alla).

Kirjasto on auki mutta kävijämäärää rajoitetaan.

Kansalaisopiston toiminta jatuu etätoimintana tai lähiopetuksena. Omatoimikirjasto käynnistyy aikaisintaan 15.6.

Harrastustoiminta ulkona 20 vuotta ja nuoremmille henkilöille tulee toteuttaa vallitsevien terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Aikuisten harrastustoiminta ulkona on sallittu samoilla terveysturvallisuusohjeistuksella kuin lasten vastaavassa toiminnassa jo on käytössä. Sisätiloissa tämä ei ole vielä sallittua.

Esiintymisiä ja tapahtumia voidaan järjestää aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusten ja terveysturvallisuutta noudattaen. Otteluita, kilpailuja ja turnauksia voidaan järjestää ulkona ja sisätiloissa 20 vuotiaille ja nuoremille. Kilpailu- ja eliittiurheilun harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet turvataan aikaisempien määräysten mukaisesti.

Toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:
Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.

Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.

Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.

Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.

Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

Uimahalli on auki, mutta kävijämäärää rajoitetaan.

Kauniaisten musiikkiopisto ja kuvataidekoulu suunnittelevat toimintansa näiden linjausten mukaan ja saavat vielä lisätietoja kaupungin kulttuuripalveluilta.

Suosittelemme vahvasti, että myös yksityiset toimijat seuraavat samoja rajoituksia ja turvaohjeita omassa harrastetoiminnassaan.

Nuorisotila on toistaiseksi suljettu, mutta nuoriso-ohjaajat partioivat kaupunkimiljöössä ja tapaavat nuoria. Toiminta suuntautuu erityisesti niihin nuoriin, joiden hyvinvoinnista ollaan huolissaan. Myös virtuaalitoimintaa on tarjolla.

Yhdistysten talo Villa Junghans käytetään koronarmassarokotuksiin. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuksien mukaan korvaavia tiloja heille, joilla on ollut siellä toimintaa. Yhdistyksiä on asiasta informoitu.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kielletty. Suosittelemme, että lähikontaktit rajoitetaan saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille. Muita yksityisiä tapaamisia tai perhekokoontumisia ei suositella järjestettäväksi.

Yhdyskuntatoimi
Kaupungin kunnossapito- ja kiinteistönhoitotehtävät sekä kevään muut aikataulutetut työt ovat normaalisti käynnissä.

Yleishallinto
Kaupungintalo on auki ja hoidamme välltämättömät asiakaskäynnit arkisin klo 8-15.45. Soita mieluiten etukäteen tai ota yhteyttä infoon, puh 050 411 6415, niin pääset sisään.

Matkakorttipalvelua saa yllämainitun mukaisesti mutta iltaisin palvelu on suljettu. Lähin palvelupaikka on kauppakeskuksen R-Kioski. Käytä mielellään HSL:n sovellusta ja e-palveluja lataaksesi matka-aikaa.

Kaupungin työntekijät noudattavat suosituksia ja usea tekee työtä etänä. Ole ensin yhteydessä heihin sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät kotisivulta, www.kauniainen.fi.