Jos epäilet koronatartuntaa

Kauniaisten koronaneuvonta

Varaa aika koronatestiin www.koronabotti.hus.fi. Puhelimitse ma-pe klo 8.00-16.00 (takaisinsoitto)

Valtakunnallinen koronaneuvonta

arkisin klo 8.00-21.00 ja lauantaisin klo 9.00-15.00

Kun epäilet tartuntaa, tee oirearvio koronabotti.hus.fi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Voit varata ajan koronatestiin Koronabotin kautta itsellesi tai toiselle henkilölle. Palvelusta saat itsehoito-ohjeet ja muuta neuvontaa

 • Todistus HUSin koronatestin tuloksesta Voit ladata itsellesi maksuttoman englanninkielisen todistuksen negatiivisen koronatestin tuloksesta Koronatietoni.fi-palvelusta. Palveluun kirjautumista varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  
 • Myös maahantulijat pääsevät maksuttomaan koronatestiin Maahantulijoilla on oikeus maksuttomaan koronatestiin myös oireettomana. Voit varata ajan FINENTRY-palvelun kautta, kunnan puhelinpalvelussa tai Koronabotin kautta, jos sinulla on suomalaisen henkilötunnus. 
Kuva vihreästä koronaviruksesta

Koronarokotukset

Koronarokotusajanvaraus

www.koronarokotusaika.fi – puhelimitse ma-pe klo 8.00-16.00 (takaisinsoitto)

Tilannetietoa rokotusten edistymisestä Kauniaisissa

Alla olevan linkin kautta pääset THL:n sivuille, jossa raportoidaan päivittäin Kauniaisten rokotuskattavuusluvut (korvaa vanhoilla sivuilla olleet pdf-taulukot).

Kauniaisissa noudatamme yhteneväistä rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään suositukseen. Kauniaisissa käytetään kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty ja AstraZeneca Covid-19. Kauniaislaisten rokotuspaikka on Villa Junghans, Leankuja 4, 02700 Kauniainen. Ota mukaan henkilötodistus.

Pfizer-BioNTechin rokotteella rokotetaan 

 • 20-vuotiaat ja sitä vanhemmat (2001 syntyneet tai sitä vanhemmat) 
 • 16–19-vuotiaat, ajanvaraus avautui 7.7. klo 12. Rokotettavan tulee olla ajanvaraushetkellä täyttänyt 16 vuotta.
 • 12–15-vuotiaden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien rokotusajanvaraus avautui ke 30.6. klo 8. Rokotettavan tulee olla ajanvaraushetkellä täyttänyt 12 vuotta.
 • 16–64-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat (1957–2005) (rokotushetkellä 16 vuotta täyttäneet)
 • 65–69-vuotiaat, myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat (1952–1956) (varaus koronarokotusaika.fi)

AstraZenecan rokotteeella rokotetaan

 • 65–69-vuotiaat, myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat (1952–1956) (varaus puhelimitse)

Tehosterokotteet

THL antoi 20.7.2021 ohjeen, jonka mukaan jatkossa tehosterokotteen aikaikkunaa on mahdollista laajentaa 8–12 viikkoon ensimmäisestä rokotteesta. Laajentaminen koskee sekä jo varattuja että uusia ajanvarauksia. Rokotusajan voi perua tai muuttaa koronarokotusaika.fi -palvelun kautta, tai soittamalla kauniaisten koronaneuvontaan, puh. 09 584 43031 ja ruotsiksi puh. 09 584 43032 ma–pe klo 8.00–16.00 (takaisinsoitto).

THL antoi 18.5.2021 suosituksen, jonka mukaan 65 vuotta täyttäneet, jotka ovat saaneet 1. rokotteena AstraZenecan rokotteen, ottavat myös AstraZenecan tehosterokotteen, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä. 

 • Rokotettava voi myös kieltäytyä AstraZenecan tehosterokotteesta. Tällöin rokotettavan tulee itse perua aiemmin varattu tehosterokotusaika ja varata netissä uusi aika (koronarokotusaika.fi). Rokotteena käytetään Pfizer-BioNTechin rokotetta. Uuden rokotusajan saaminen voi pidentää annosväliä noin 1–3 viikolla, sillä rokotteita on vain rajallinen määrä.
 • Rokotteen vaihtaminen rokotuspisteelläVilla Junghansissa ei ole mahdollista, koska jokainen rokote on varattu ajan varanneille rokotettaville.
 • THL:n mukaan eri rokotevalmisteiden antaminen samalle rokotettavalle voi aiheuttaa rokotettavalle jonkin verran enemmän muutamassa päivässä ohi meneviä haittoja, kuten kuumetta, lihassärkyä ja väsymystä.
 • AstraZenecan rokotteen annosväli on THL:n antaman ohjeen (18.5.) mukaan 8–12 viikkoa. Annosväliä voidaan lyhentää 12 viikosta, sillä se ei enää tässä vaiheessa hidasta koronarokotusten etenemistä. Muutoksen voi tehdä puhelimitse suomeksi, puh. 09 584 43031 (takaisinsoitto) ja ruotsiksi puh. 09 584 43032 arkisin klo 8–16. 

Tehosterokotteena käytetään Kauniaisissa kaikilla muilla ikäryhmillä Pfizer-BioNTechin rokotetta. 

Riskiryhmät

THL on tuottanut Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää KRARia kuullen listan taustasairauksista. Sen perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille henkilöille. 

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluva: ota mukaan rokotusoikeuden todistamista varten esim. 

 • Kela-kortti, jossa maininta lääkekorvausoikeudesta riskiryhmädiagnoosiin
 • tuloste, kuvakaappaus tai valokuva diagnoosista tai lääkelistasta Kelan Omakannassa
 • kopio aikaisemmasta lääkärikäynnistä, jossa on mainittu riskiryhmädiagnoosi

Nuoren koronarokotus

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle -lomake (pdf)