Ota yhteyttä

Kauniaisten koronaneuvonta

Neuvonta (ajanvaraus koronatestiin myös verkossa). Puhelimitse ma-pe klo 8.00-16.00 (takaisinsoitto)

Valtakunnallinen koronaneuvonta

arkisin klo 8.00-21.00 ja lauantaisin klo 9.00-15.00

Päivystysapu

avoinna 24/7. Soittaessa valitse 2: koronavirusneuvonta ja testiajanvaraus

Jos epäilet koronatartuntaa, toimi näin:

Kun epäilet tartuntaa, tee oirearvio koronabotti.hus.fi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Voit varata ajan koronatestiin Koronabotin kautta itsellesi tai toiselle henkilölle. Palvelusta saat itsehoito-ohjeet ja muuta neuvontaa

 • Todistus HUSin koronatestin tuloksesta Voit ladata itsellesi maksuttoman englanninkielisen todistuksen negatiivisen koronatestin tuloksesta Koronatietoni.fi-palvelusta. Palveluun kirjautumista varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 
 • Koronatietoni.fi -palvelussa voit ilmoittaa paikkoja ja henkilöitä tartunnanjäljitystä varten, jos sinulla on positiivinen koronavirustestitulos ja olet saanut ohjeen ilmoittaa altistuneet henkilöt.
  • Voit ilmoittaa palvelussa niiden paikkojen ja henkilöiden tietoja, jotka epäilet altistaneesi koronavirukselle. Kun olet syöttänyt ja lähettänyt tiedot, ne tulevat näkyviin kotikuntasi tartunnanjäljittäjille
  • Tartunnanjäljittäjä käy läpi ilmoittamasi tiedot kanssasi mahdollisimman pian. Vasta tämän ammattilaisen hyväksynnän jälkeen ilmoittamiasi tietoja käsitellään varmennettuina altistumisina ja käynnistetään jatkotoimet niiden johdosta. 

Koronarokotukset

Kauniaisissa noudatamme yhteneväistä rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään suositukseen. Kauniaisissa käytetään Pfizer-BioNTech Comirnaty -rokotetta. Kauniaisten rokotuspaikka on Villa Junghans, Leankuja 4, 02700 Kauniainen. Villa Junghans on rokotuskäytössä vuoden 2021 loppuun asti. Ota mukaan henkilötodistus.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluva: ota mukaan rokotusoikeuden todistamista varten esim. 

 • Kela-kortti, jossa maininta lääkekorvausoikeudesta riskiryhmädiagnoosiin
 • tuloste, kuvakaappaus tai valokuva diagnoosista tai lääkelistasta Kelan Omakannassa
 • kopio aikaisemmasta lääkärikäynnistä, jossa on mainittu riskiryhmädiagnoosi

Pfizer-BioNTechin rokotteella rokotetaan 

 • 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Rokotettavan tulee olla ajanvaraushetkellä täyttänyt 16 vuotta.
 • 12–15-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Rokotettavan tulee olla ajanvaraushetkellä täyttänyt 12 vuotta. Lisäohjeita: uutinen kotisivuilla 6.8. ja Wilmassa.

Tehosterokotteet

Rokotuksen annosväli on 6 viikkoa

THL ohjeistaa, että kunnat voivat harkintansa mukaan lyhentää ensimmäisen ja toisen koronarokoteannoksen välisen ajan kuuteen viikkoon. Tämä koskee sekä jo varattuja että uusia ajanvarauksia. Rokotusajan voi perua tai muuttaa koronarokotusaika.fi -palvelun kautta, tai soittamalla Kauniaisten koronaneuvontaan.

Kolmas rokotus

THL on suositellut, että kolmatta koronarokotusta tarjotaan henkilöille, jotka

 • ovat voimakkaasti immuunipuutteisia TAI
 • ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen lyhyellä annosvälillä. Lyhyellä annosvälillä tarkoitetaan kahden ensimmäisen koronarokoteannoksen alle 6 viikon aikaväliä TAI
 • ovat täyttäneet 60 vuotta TAI
 • kuuluvat riskiryhmiin 1 tai 2.

Kolmannen rokotteen antaminen edellyttää, että edellisestä rokotuksesta on kulunut 6 kuukautta.

Rokotustodistus

Rokotustodistuksen voi tulostaa tai tallentaa Omakannasta. Erillisen terveysaseman kirjoittaman rokotustodistuksen voi poikkeustilanteissa tilata olemalla yhteydessä Kauniaisten koronaneuvontapuhelimeen. Tällaisia tilanteita tulee esiin silloin, kun esim. jo annettuja rokotuksia puuttuu sähköisistä järjestelmistä tai sähköinen rokotustodistus muodostuu väärin.  

Rokotustodistus on ilmainen ja sen toimitusaika on 5 työpäivää. Lähtökohtaisesti rokotustodistus postitetaan asiakkaalle kotiin. Kiiretilanteissa, erillisen sopimuksen perusteella rokotustodistuksen voi noutaa Terveysaseman potilastoimistosta (Asematie 19) arkisin klo 10-14. 

EU-todistus: Pääkaupunkiseudun kunnat eivät myönnä EU-koronatodistuksia ulkomailla annetuista koronarokotuksista (Kauniainen)

Nuoren koronarokotus

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle -lomake