Takaisin tapahtumiin

Windows to the Soul

2.1.2024 klo 13.00 27.1.2024 klo 16.00
windows to the SOUL.2-27.1.2024 kauniaisten galleria grankulla galleri. ingrid biese - Nyata Shapovalova

Windows to the Soul
Ingrid Biese – Nyata Shapovalova. 2.-27.1.2024

Silmät ovat sielun ikkunat, ja ikkunat ovat talon silmät. Ne päästävät valon elämäämme ja heijastavat meille sen, mitä ne näkevät. Vaikka käytämmekin erilaisia ​​välineitä – Nyata työskentelee villan parissa ja Ingrid maalaa silkille – olemme huomanneet, että meillä on paljon yhteistä siinä, miten ajattelemme taiteestamme. Haluamme sen olevan virtaavaa ja kevyttä, heijastavaa ja kutsuvaa, paljastamatta kuitenkaan liikaa.

Nyatalle taiteensa tunnustettavuus on tärkeää, kun hän luo pehmeitä, lämpimiä, kolmiulotteisia teoksia, joita voi kokea myös niiden, jotka eivät voi nähdä silmillään. Tutkiessaan lapsuutensa rakastettujen vanhojen talojen ikkunoita ja ovia Ingrid avaa uusia mahdollisuuksia, ulottuvuuksia ja ilmaisun muotoja omassa taiteessaan ja matkallaan ja kutsuu muita tekemään samoin.

Katsellessamme ihmisen silmiin yritämme nähdä heidän sielunsa ja samalla näemme oman heijastumamme. Mitä silmien syvyyksissä piilee? Pelkoa? Rakkautta? Tuomitsemista? Vai onko tämä kaikki vain oma heijastuksemme? Katsomalla talojen ikkunoiden läpi voimme nähdä palan jonkun elämästä, arvailla, mitä tämä talo sisältää. Keitä ovat ne ihmiset, joiden elämä kulkee näiden seinien sisällä? Ihmisten silmien ja talojen silmien kautta voi paljastua niin paljon.

Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 4.1. klo 17.00.-19.00. Avajaiset ovat avoinna kaikille, tervetuloa!

Nyata Shapovalova
Olen taiteilija Ukrainasta, joka on löytänyt pelastuksen sodasta Suomesta. Olen tehnyt huovutustöitä 14 vuoden ajan. Tämän aikana olen kokeillut erilaisia tyylejä ja tekniikoita, kuvia ja koostumuksia. Nautin työskentelystä villan parissa. Huovuttaminen on minulle elämän metafora. Muodoton ja pehmeä villa muuttuu kovaksi, saa muodon ja luonteen sekä muuttuu taide-esineeksi lukuisien terävien neulapistojen seurauksena. Samoin me, ihmiset, opimme itsestämme, kasvamme ja saamme sisäistä voimaa vain kohdatessamme elämän haasteet. Elämänkokemukseni on tästä todisteena.
Instagram: @n_y_a_t_a

Ingrid Biese
Intohimoni on silkkimaalaaminen; siinä on jotain aivan erikoista. Värit leviävät ja sekoittuvat kankaalle, eikä koskaan voi ennalta tietää mitä tapahtuu. Suurin inspiraationi lähde on Suomen luonto ja saaristo. Kun meri aukeaa edessäni tai kävelen metsässä tuoksujen ympäröimänä, sydämeni laulaa. Haluan taiteessani välittää tämän tunteen. Silkkimaalaaminen on ikivanha aasialainen taidemuoto. Uusilla tekniikoilla ja pohjoismaisilla motiiveilla tutkin rajamaita: rajat vanhan ja uuden, perinteikkään ja nykyaikaisen, itämaisen ja länsimaisen välillä. Taiteilijan lisäksi olen työelämän tutkija ja kirjailija
Instagram: @ingrids_silk_painting

Seuraa tapahtumaa Facebookissa.
Instagram etäopastus 18.1.

Mitä: Windows to the Soul – näyttely
Milloin: 2.-27.1.2024.
ma, to 10.-20.
ti, ke, pe 10.-18.
la ja pyhien aatot 10.-15.
su kiinni
Poikkeavat aukioloajat tästä.
Missä: Galleria, Thurmaninaukio 6
Maksaa: Ilmainen sisäänpääsy
Järjestäjät: Kauniaisten kulttuuripalvelut
Kuraattori: Gisela Montonen, Kauniaisten kaupunki
Taiteilijat: Ingrid Biese ja Nyata Shapovalova

Galleria on ilmainen, ikärajaton ja saavutettava.
Gallerian toiminnasta vastaa Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Tapahtuman verkkosivut

Lisätietoja antaa

Gisela Montonen

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Organisaatio
Sivistystoimi