Puiston kivettyä risteystä ympäröivät vehreä kasvillisuus ja kukkaistutukset. Taustalla näkyy Kauniaisten metodistikirkko.

Thurmaninpuisto on Kauniaisten suurin rakennettu puistoalue. Puistoa halkoo Skvatterbäckin purouoma, jota ylittävät valkoisiksi maalatut kaarisillat. Oleskeluun alueella on penkkejä ja penkki-pöytäryhmiä. Alue rajautuu idässä kaupungin keskustaan, ja lännessä Paul Olssonin puistoon. Puiston yleissuunnitelman laati Hanna Hentinen vuonna 2009.

Leikkipuisto

Puiston itäosan leikkipuistossa on välineitä kaikenikäisille leikkijöille. Pienimpien lasten leikkialue on kokonaan aidattu. Suurempien lasten puolella on myös vanhemmalle ikäpolvelle tarkoitettuja tasapainoiluvälineitä. Alueella sijaitsee myös erillinen kuntoilupiste, missä on mm. riipuntateline ja vatsalauta.

Padel

Puistossa on kaksi ulkopadelkenttää.

Puistoshakki ja pöytätennis

Puiston keskiosissa, purouoman eteläpuolella, on puistoshakkiruudukko, pöytätennispöytä (pingispöytä) ja välinelaatikko pelivälineille. Laatikon avaimen voi lainata Kauniaisten kirjastosta kirjastokortilla.

Skeittipuisto

Janne Saarion suunnittelema skeittipuisto rakennettiin vuonna 2008. Alueen rakentamiseen osallistuivat skeittaajat itse, ja rakentamiseen käytettiin muun muassa Kauniaisten keskustan alueelta purettuja kiviä. Skeittialue monipuolistui käyttäjien toiveiden mukaan vuonna 2015, ja sen päätyyn rakennettiin betoninen pooli.

Parkour-puisto

Vuonna 2014 Thurmaninpuistoon rakennettiin harrastajien kanssa yhteistyössä suunniteltu pieni parkouralue Palokunnankujan alikulkutunnelin länsipuolelle. Puistossa on riipuntateline, eri kokoisia kiviä, sekä kolme suurta maatrampoliinia.

Istutettu kasvillisuus

Thurmaninpuisto on kasvillisuudeltaan monipuolinen: puistoalueella on avoimia nurmikenttiä, erilaisia pensas- ja perennaistutuksia sekä koristepuita. Kesän alkaessa puron keskellä oleva iirissaari kukkii sinisenään siperiankurjenmiekkoja.

Puiston keskiosiin on istutettu pieni hedelmätarha, jossa kasvaa omenapuita, luumupuita ja kirsikkapuita. Lähelle on istutettu myös marjatarha, jossa kasvaa karviaisia, herukoita ja muita marjapensaita. Voit poimia puistosta hedelmiä ja marjoja kohtuudella omaan käyttöösi.

Puistometsä

Puiston länsiosa on metsää. Näihin puiston osiin on tarkoituksella jätetty lahopuuta ja tiheikköä monipuolisen kasvi- ja eläinlajiston määrän lisäämiseksi ja ylläpitämiseksi. Pensaiden ja puuntaimien muodostamat tiheiköt tarjoavat suojaa monille eläimille ja toimivat osaltaan kulkua luontaisesti rajoittavana tekijänä alueella. Vanhat ja lahot puut ovat merkittäviä luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ne ovat tärkeitä elinympäristöjä suurelle joukolle uhanalaisia ja harvinaistuneita kasvi- ja eläinlajeja -pelkästään Suomessa lahopuu on elinympäristö yli 4000 lajille.

Puistometsä rajoittuu pohjoisosastaan junarataan, ja alue ei ole kaupungin hoidossa. Radan kunnossapitäjä pitää radan suoja-alueen (30 metriä ulommaisen radan keskilinjasta) kasvillisuuden pääosin matalana.

Kunnossapito

Viheralueiden kunnossapitoon liittyvät palautteet voit lähettää osoitteeseen: kunnossapito@kauniainen.fi. Puh. 050 411 8656, 050 548 0391.