Takaisin ajankohtaisiin
5.11.2021

THL: Juhli pikkujouluja rokotettuna – ravintolat voivat lisätä turvallisuutta edellyttämällä koronapassia kaikkina kellonaikoina.

Pikkujoulukausi on alkamassa, ja moni miettii, miten juhlat voi järjestää mahdollisimman turvallisesti. Rokotusten etenemisestä huolimatta koronaepidemia jatkuu edelleen ja virusta on paljon liikkeellä.
 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokosi kansalaisille sekä ravintoloille ja tapahtumajärjestäjille vinkit turvallisiin ja sujuviin pikkujouluihin:

  • Juhli porukassa vain, jos olet rokotettu. Täysi, yleensä kaksi rokotusta sisältävä rokotussarja antaa tehokkaan suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Vielä ehdit hakemaan rokotuksen omaksi ja muiden turvaksi. Vaikka rokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja levittämisen riskiä, se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja siten myös leviämistä ihmisestä toiseen.
  • Juhli vain terveenä. Jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, älä osallistu pienenkään porukan kokoontumiseen, vaikka olisit rokotettu. Pysyttele tällöin kotona, ja jos oireesi ovat vakavia, mene lääkäriin. Tarkista, mitä kuntasi ohjeistaa koronatestiin hakeutumisesta ja toimi sen mukaan.