Takaisin ajankohtaisiin
1.4.2022

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyivät 28.2.2022. Koska uusia sopimuksia ei ole vielä saatu neuvoteltua, ovat ammattijärjestöjen työtaistelutoimet mahdollisia ns. sopimuksettoman tilan aikana. Tällä hetkellä on voimassa eri järjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja, mikä vaikuttaa palvelujen saatavuuteen myös Kauniaisissa.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) osalta on annettu lakkovaroitus JUKOn, Jytyn ja JHL:n osalta ajalle 19.4.–25.4.2022, mikäli uusia työ- ja virkaehtosopimuksia ei siihen mennessä olisi saatu aikaan. Työnantajalle toimitetun ilmoituksen mukaan toteutuessaan lakossa olisi mm. opettajia, varhaiskasvatuksen henkilöstöä, kirjaston henkilöstöä, ruoka- ja puhdistuspalvelujen henkilöstöä sekä kunnossapidon henkilöstöä. Lakko ei tässä vaiheessa koskisi sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöä.

Tiedotamme tarkemmin asiasta ennen pääsiäistä, kun meillä on tarkempi tieto mahdollisen lakon aiheuttamista vaikutuksista kaupungin palveluihin.