Takaisin ajankohtaisiin
14.10.2021

14.10.2021 14:02

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoivat 12. lokakuuta 2021 uudet terveysturvallisuussuositukset varhaiskasvatusta, kouluja, oppilaitoksia ja korkeakouluja koskien.

Koronaviruksen tartuntariski kyseisissä tiloissa ja niiden toiminnoissa on THL:n seurannassa ollut pieni, ja sen vuoksi kasvomaskin käytöstä ei enää ole tarvetta antaa yleistä suositusta. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on arvioinut, että kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien yleinen maskisuositus koulujen ja oppilaitosten tiloissa voidaan poistaa syyslomaviikon jälkeen eli 25. lokakuuta 2021 alkaen. Samalla poistuu myös koulujen ja oppilaitosten henkilökuntaa koskeva maskivelvoite.

Maskin käyttö kaikille yli 12-vuotiaille rokottamattomille ja tietyissä erityistilanteissa edelleen suositeltavaa

Yleisen maskisuosituksen päättymisestä huolimatta maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Lisäksi kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kouluissa esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Maskeja on saatavilla kouluilla ja oppilaitoksissa sekä varhaiskasvatuksessa maksutta.

Lähikontakteja kuitenkin vältetään edelleen ja noudatetaan hygieniaohjeita kuten säännöllistä käsienpesua.