Takaisin ajankohtaisiin
25.1.2024 | Varhaiskasvatus ja koulutus

Ammattiliittojen poliittinen työtaistelu vaikuttaa myös Kauniaisten varhaiskasvatukseen ja päiväkotien aukioloon ensi keskiviikkona ja torstaina.

– Lakon aikana varhaiskasvatuspalveluita on saatavilla hyvin rajoitetusti, jos lainkaan, toteaa kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Annika Hiitola tiedotteessaan vanhemmille. 

Kaupunki pyrkii kuitenkin tarjoamaan varhaiskasvatuspalveluita niin paljon kuin mahdollista käytettävissä olevan henkilöstön voimin. Varhaiskasvatuspalvelujen saatavuutta on kuitenkin vaikea arvioida etukäteen. Yksiköillä ei ole tietoa paljonko henkilöstöä on paikalla keskiviikkona ja torstaina.

Tämän takia kaupunki kehottaa perheitä varautumaan siihen, että lapselle varattu varhaiskasvatuspaikka ei ole käytössä. Myös ruokalistat voivat poiketa aiemmin ilmoitetusta. Esiopetusta järjestetään läsnä oleville lapsille käytettävissä olevan henkilöstön määrän mukaan.

Kauniaisissa kaksi varhaiskasvatusyksikköä on avoinna 31.1.–1.2.
1. Tammikummun päiväkoti tarjoaa suomenkielistä varhaiskasvatusta myös Pikku Akatemian, Sansinpellon päiväkodin, Kielikylpypäiväkodin ja Satuvuoren ryhmäperhepäiväkodin asiakkaille. 

2. Ruotsinkielistä varhaiskasvatusta tarjoaa Kasabergets daghem. 

Edellä mainitut yksiköt ovat avoinna klo 8–16. Avoin perhetoiminta on kuitenkin suljettu kaksi päivää. 

Kaupunki muistuttaa perheitä ottamaan mukaan lapsen henkilökohtaiset tarvikkeet, kuten vaihtovaatteet ja vaipat jne.

Hyvitys asiakasmaksusta 
Perhe, joka ilmoittaa lapsensa poissaolosta etukäteen työnseisauksen ajaksi, saa varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista hyvityksen. Poissaolosta pitää ilmoittaa 30.1. klo 12 mennessä oman yksikön johtajalle sähköpostitse. Jos lapselta joudutaan eväämään pääsy varhaiskasvatukseen henkilöstövajeen takia, perhe voi saada evätyltä päivältä maksuhyvitystä.

Lisätietoa saa oman varhaiskasvatusyksikön johtajalta, varhaiskasvatuksen palveluohjaajalta sekä varhaiskasvatuspäälliköltä.