Takaisin ajankohtaisiin
29.4.2022 | Varhaiskasvatus ja koulutus

Kunta-alan lakon toteutuminen 3.5.-9.5.2022 vaikuttaa tämän hetken tiedon mukaan varsin todennäköiseltä. Lakossa olisi mukana mm. opettajia, varhaiskasvatuksen henkilöstöä, ruoka- ja puhdistuspalvelujen henkilöstöä sekä kunnossapidon henkilöstöä. Näin ollen lakolla on toteutuessaan merkittävät vaikutukset niin varhaiskasvatuksen kuin koulujen toiminnan järjestämiseen.

Varhaiskasvatus

Perheiden tulee varautua tilanteeseen, jossa lapselle varattua varhaiskasvatuspaikkaa ei voi käyttää. Jos lapsilta evätään pääsy varhaiskasvatukseen henkilöstön riittämättömyyden takia, perhe voi saada evätyiltä päiviltä maksuhyvitystä.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen järjestämisestä lakon aikana voit lukea seuraavasta tiedotteesta:

Opetus

Perheiden on varauduttava siihen, että koulut joudutaan sulkemaan lakon ajaksi. Työantajalla ei ole etukäteen mahdollista varmistaa riittävää henkilöstön saatavuutta turvallisen koulutoiminnan järjestämiseksi. Siksi koulut ovat suljettuina tiistaina 3.5.2022, mikäli lakko toteutuu. Tiistaina (3.5.) tilannetta kartoitetaan uudelleen, onko mahdollista avata koulut osalle oppilaista vai jatketaan koulujen pitämistä suljettuina lakkopäivien ajan.

Lisätietoja koulujen toiminnan järjestämisestä pääset lukemaan seuraavasta tiedotteesta: