Takaisin ajankohtaisiin
29.4.2022

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyivät 28.2.2022. Koska uusia sopimuksia ei ole vielä saatu neuvoteltua, ovat ammattijärjestöjen työtaistelutoimet mahdollisia ns. sopimuksettoman tilan aikana. Tällä hetkellä on voimassa eri järjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja, mikä vaikuttaa palvelujen saatavuuteen myös Kauniaisissa.

Neuvottelujärjestöt Juko ja JAU (JHL ja Jyty) antoivat 21.3.2022 pääkaupunkiseudun kaupunkien (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) osalta lakkovaroitusilmoituksen ajalle 19.-25.4.2022. Työministeri siirsi lakon alkamista kahdella viikolla.

Työnantajalle toimitetun ilmoituksen mukaan lakossa olisi mm. opettajia, varhaiskasvatuksen henkilöstöä, kirjaston henkilöstöä, ruoka- ja puhdistuspalvelujen henkilöstöä sekä kunnossapidon henkilöstöä.

Sovittelulautakunnan puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen tiedotti 28.4.2022, että sovittelulautakunta jatkaa työtään, mutta ei voi vielä antaa sovintoesitystään kunta-alan työriitaan. Tämä siksi, että osapuolet ovat yhä liian kaukana toisistaan erityisesti palkkaukseen ja palkkausjärjestelmien kehittämiseen liittyvien kysymysten osalta. Lakon toteutuminen 3.5.-9.5.2022 vaikuttaa siis tämän hetken tiedon mukaan varsin todennäköiseltä.

Kauniaisten kaupunki informoi tarkemmin 2.5.2022 lakon vaikutuksista kaupungin palveluihin, kun tiedetään, toteutuuko lakko vai ei.