Takaisin ajankohtaisiin
14.12.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL 14.12.2022) kannustaa kaikkia, joille suositellaan koronarokotteen talven tehosteannosta, ottamaan rokotuksen vielä ennen joulua. Talven tehosterokote suojaa ikääntyneitä ja muita riskiryhmäläisiä vakavalta koronataudilta ja kuoleman riskiltä. Myös influenssarokotus kannattaa ottaa samaan aikaan. Rokotus vähentää influenssasta johtuvia jälkitauteja, kuolemia sekä riskiä joutua sairaalaan tai laitoshoitoon.

Yli miljoona ihmistä yhä ilman talven tehosteannosta

Varianttiräätälöityjä koronan talven tehosteannoksia (Syksy 2022) on annettu Suomessa reilut 600 000 annosta. Suositus koskee kaikkiaan noin kahta miljoonaa ihmistä, joten on vielä suuri joukko rokotuksesta hyötyviä, jotka eivät ole hakeneet talven tehosteannostaan.

  • Erona aiempaan on, että tehosteannoksen osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. 
  • Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
  • Koronarokotusaika.fi-palvelussa tämä rokote on merkitty Tehosterokotus (Syksy 2022) -tunnuksella.

Rokotukset annetaan terveysasemalla, Asematie 19.

Tervetuloa rokotukseen! 

THL 14.12.: Koronarokotuksen tehosteannos kannattaa ottaa nyt