Takaisin ajankohtaisiin
21.4.2022

Kauniaisten kaupunki palkkasi tänään Viktoriya Kovalenkon projektityöntekijäksi auttamaan täällä jo asuvia ja tulevia ukrainalaisia pakolaisia arjen asioissa ja toimimaan yhteyshenkilönä kaupungin ja pakolaisten välillä. Hän on kotoisin Harkovasta Itä-Ukrainassa, jossa suoritti yliopistolla kansainvälisen taloustutkinnon ja on työskennellyt siellä mm. politiikan ja ammattiliittotoiminnan parissa. Viktoriya on kaiken kaikkiaan ehtinyt asua Suomessa ja Kauniaisissa jo seitsemisen vuotta. Hän puhuu ukrainan, venäjän ja englannin lisäksi hieman suomea.

Viktoriya työskentelee suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa yhdyshenkilönä Ukrainaan- ja ukrainalaisiin liittyvissä tehtävissä.
– Olemme iloisia ja tyytyväisiä, että saimme palkattua ukrainaa ja venäjää taitavan ja myös Suomea tuntevan henkilön kaupungille avuksi, kun haluamme auttaa Kauniaisissa asuvia ja tänne tulevia ukrainalaisia työllistymään ja pääsemään osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Olen vakuuttunut, että hänen avulla saamme paljon nopeammin tiedon ukrainalaisten tarpeista ja pystymme sitä kautta nopeammin auttamaan heitä, sanoo kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

Yhteystiedot:

Viktoriya Kovalenko
puh. 040 512 4740 (puh aika klo 10-12, muina aikoina sms tai sähköposti)
viktoriya.kovalenko@kauniainen.fi