Takaisin ajankohtaisiin
10.5.2022

Kaupungin sähköpostiliikenne on vielä poissa käytöstä. Tämänhetkinen arvio on, että sähköposti on poissa käytöstä vielä tämän viikon loppuun asti. Ongelman syytä selvitetään edelleen, minkä vuoksi nykyistä palvelinta ei voida ottaa käyttöön. Turvallisuuden takaamiseksi uuden sähköpostipalvelimen asentaminen on aloitettu, ja tämä aiheuttaa viiveen. Kaupungin työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse.

Viime viikolla @kauniainen.fi -osoitteista lähetettiin runsaasti kalasteluviestejä aitojen lähettäjien nimissä ja aidonnäköisillä otsikoilla. Viestien sisältönä on lyhyt tekstinpätkä sekä linkki ulkoiselle verkkosivulle, jonka kautta voidaan yrittää levittää viruksia tai haittaohjelmia sekä kalastella esim. luottokorttitietoja.

Kauniaisten sähköpostit suljettiin varotoimenpiteenä ja tilannetta tutkitaan. Uusia kalasteluviestejä ei tule. Kaupunki on perjantaina tehnyt ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle ja rikosilmoituksen poliisille.

Älä avaa @kauniainen.fi-osoitteesta tulevia sähköpostiviestejä!

Jos olet saanut sähköpostia Kauniaisten kaupungilta tai kaupungin työntekijältä ja lähettäjän osoitteena on @kauniainen.fi, niin älä avaa viestiä, vaan poista se. Poistamisen jälkeen tyhjennä omasta postistasi ”poistetut viestit” -kansio. Jos olet avannut viestin, älä avaa viesteissä mahdollisesti olevia linkkejä. Älä myöskään lähetä saamaasi viestiä eteenpäin.

Jos kuitenkin olet avannut sähköpostin liitteenä tulleen linkin, aja virustorjuntaohjelma ja toimi sen ohjeiden mukaan. Muistathan pitää tietokoneesi ja älypuhelimesi aina ajan tasalla asentamalla saatavilla olevat ohjelmistopäivitykset. Lisää ohjeita on esimerkiksi Traficomin sivuilla:

Päivitämme tilannetietoa kotisivulle aina kun tilanne etenee.