Takaisin ajankohtaisiin
18.6.2021

Sosiaali- ja terveystoimi

Pääkaupunkiseudulla ja Kauniaisissa koronaviruspandemia on viimeisten viikkojen aikana tiukkojen rajoitustoimien ansiosta helpottunut. Pääkaupunkiseutu on nyt aiempaa alemmalla tasolla, kiihtymisvaiheessa. Yhteensä koronavirustartunta on todettu Kauniaisissa 234 henkilöllä. Uusia tartuntoja on kahden viime viikon aikana todettu kaksi ja viimeisen viikon aikana ei yhtään.   

Rokotuskattavuus paranee jatkuvasti. Tällä hetkellä 55 % väestöstä on Kauniaisissa saanut 1. rokotteen, kun vastaava luku Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on 53,4 %.

Tilannetietoa koronarokotuksista saat Koronarokotukset-sivulta.

Vanhuspalvelut – Villa Breda 

Villa Bredan lounasravintola on toistaiseksi vain Villa Bredan asukkaiden ja henkilökunnan käytössä. Arvioimme ravintolan avaamismahdollisuuksia ja Villa Bredan ryhmätoiminnan käynnistämistä loppukesällä. Villa Bredan asukkaiden tapaamisissa noudatetaan edelleen erityisjärjestelyjä. Vierailuohje 28.5.2021. Villa Bredan työntekijöiden ja kiinteistössä asioivien tulee käyttää kasvomaskia. 

Vanhusten palveluneuvonta auttaa mm. ikäihmisten kotona-asumiseen ja toimintakykyyn liittyvissä asioissa ja vastaa kysymyksiin, puh. 050 411 9268 (ma-pe klo 8-16).

Sivistystoimi 

Pääkaupungin siirryttyä leviämisvaiheeseen Kauniainen on tiiviisti tehnyt yhteistyötä naapurikaupunkien kanssa ja noudattaa pääkaupunkiseudun yhteisiä rajoituksia ja suosituksia. Seudun koronakoordinaatioryhmä päätti 27.5.2021 rajoituksista. 

Varhaiskasvatus
Päiväkodit ovat normaalisti auki. Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää kasvomaskia sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. 

Vetoamme kaikkiin perheisiin, että oireilevia lapsia ei tuoda päiväkoteihin. Pyydämme myös, että kaikki, jotka vierailevat yksiköissä, käyttävät kasvomaskia.

Avoin perhetoiminta jatkuu ulkotoimintana, siten että enintään 50 henkilöä osallistuu kerralla. 

Perusopetus ja lukiot

Koulut ovat kesälomalla.

Vapaa-aikatoiminta

Julkiset tilat ovat rajoitetusti suljettu. Nuorisotila kaupungintalossa pidetään vielä suljettuna (lisätietoja alla).

Kirjasto on auki mutta kävijämäärää rajoitetaan. Omatoimikirjasto käytössä.

Kansalaisopiston toiminta jatuku etätoimintana tai lähiopetuksena. Omatoimikirjasto käynnistyy aikaisintaan 15.6.

Harrastustoiminta ulkona 20 vuotta ja nuoremmille henkilöille tulee toteuttaa vallitsevien terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Aikuisten harrastustoiminta ulkona on sallittu samoilla terveysturvallisuusohjeistuksella kuin lasten vastaavassa toiminnassa jo on käytössä. Sisätiloissa tämä ei ole vielä sallittua. 

Esiintymisiä ja tapahtumia voidaan järjestää aluehallintoviraston  kokoontumisrajoitusten ja terveysturvallisuutta noudattaen. Otteluita, kilpailuja ja turnauksia voidaan järjestää ulkona ja sisätiloissa 20 vuotiaille ja nuoremille. Kilpailu- ja eliittiurheilun harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet turvataan aikaisempien määräysten mukaisesti.

Toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:

  • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.
  • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. 
  • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana. 
  • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi. 
  • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa. 
  • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä. 
  • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
  • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

Uimahalli on auki, mutta kävijämäärää rajoitetaan.

Kauniaisten musiikkiopisto ja kuvataidekoulu suunnittelevat toimintansa näiden linjausten mukaan ja saavat vielä lisätietoja kaupungin kulttuuripalveluilta.  

Suosittelemme vahvasti, että myös yksityiset toimijat seuraavat samoja rajoituksia ja turvaohjeita omassa harrastetoiminnassaan.

Nuorisotila on toistaiseksi suljettu, mutta nuoriso-ohjaajat partioivat kaupunkimiljöössä ja tapaavat nuoria. Toiminta suuntautuu erityisesti niihin nuoriin, joiden hyvinvoinnista ollaan huolissaan. Myös virtuaalitoimintaa on tarjolla. 

Yhdistysten talo Villa Junghans käytetään koronarmassarokotuksiin. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuksien mukaan korvaavia tiloja heille, joilla on ollut siellä toimintaa. Yhdistyksiä on asiasta informoitu. 

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kielletty. Suosittelemme, että lähikontaktit rajoitetaan saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille. Muita yksityisiä tapaamisia tai perhekokoontumisia ei suositella järjestettäväksi.

Pääkaupunkiseudulla voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia (10.6.2021)

Yhdyskuntatoimi

Kaupungin kunnossapito- ja kiinteistönhoitotehtävät sekä kevään muut aikataulutetut työt ovat normaalisti käynnissä. 

Yleishallinto

Kaupungintalo suljetaan tänäkin vuonna 5.7. kuukaudeksi ja puhelinvaihde on suljettu 5.7 – 1.8. Kesällä töissä olevat henkilöt tavoittaa sähköpostitse tai suoranumerolla (kts. numerot www.kauniainen.fi) . Sovi aina vierailusta etukäteen,  kun saavut kaupungintalolle ota yhteyttä infoon, puh 050 411 6415, niin pääset sisään.

Matkakorttipalvelua saa infopisteestä työaikana, tauko 5.7 – 1.8. Lähin palvelupaikka on kauppakeskuksen R-Kioski. Käytä mielellään HSL:n sovellusta ja e-palveluja lataaksesi matka-aikaa. 

Hyvää kesää