Takaisin ajankohtaisiin
29.12.2021

Terveysaseman vastaanotto on henkilökunnan sairastapausten vuoksi kuormittunut ja muun muassa takaisinsoitossa ja Maisa-viesteihin vastaaminen on viivästynyt. Pyrimme kuitenkin hoitamaan kaikki kiireellistä hoitoa vaativat asiat.

Kauniaisten tartuntatautitiimi on yhteydessä tartunnan saaneisiin SOTE-työntekijöihin ja iäkkäisiin henkilöihin henkilökohtaisesti. Muut koronatartunnan saaneet potilaat tai huoltajat saavat tekstiviestin. Karanteenipäätöksiä ei enää tehdä. 

Tekstiviestissä kerrotaan, että: (päivitetty 24.1.2022)

Sinulla tai huollettavalla lapsellasi on todettu koronavirustartunta. Ruuhkan vuoksi emme kykene olemaan yhteydessä perheeseesi. Jos olet raskaana, tai synnyttänyt 6 viikon sisällä, olet aiemmin sairastanut laskimotukoksen, olet hoidossa syöpäsairauden takia, sinulla on verisuonisairauksia tai tarvitset pikaisen yhteydenoton vointisi vuoksi, ole yhteydessä Maisa.fi tai soita Kauniaisten terveysasemalle p. 09 8789 1300 arkisin 8-16.
Vakavissa oireissa hätänumeroon 112. Pysy kotona, kunnes olet ollut oireeton kaksi vuorokautta ja oireiden alusta on kulunut vähintään 5 vuorokautta. Oireiden alkupäivä on “päivä nolla”. Kun palaat töihin, suosittelemme käyttämään kodin ulkopuolella FFP2-hengityssuojainta ilman uloshengitysventtiiliä ja viettämään työssä kahvi- ja ruokailutauot yksin, kunnes oireiden alusta on kulunut 10 vuorokautta. Katso tarkemmat ohjeet kotisivuiltamme. Sovi työnantajasi kanssa sairauslomasta.

Samassa taloudessa asuvien tulee noudattaa varovaisuutta lähikontakteissa. Jos altistunut perheenjäsen on oireeton, hän voi mennä töihin tai kouluun. Oireettomille suositellaan kotitestin tekoa vähintään kahdesti kolmen päivän välein. Jos hän saa oireita tai kotitestin tulos on positiivinen, tulee jäädä kotiin ja sopia sairauslomasta työnantajan kanssa.”

Ystävällisin terveisin, Kauniaisten tartuntatautiyksikkö