Takaisin ajankohtaisiin
29.12.2021 | Terveysasema

Terveysaseman vastaanotto on henkilökunnan sairastapausten vuoksi kuormittunut ja muun muassa takaisinsoitossa ja Maisa-viesteihin vastaaminen on viivästynyt. Pyrimme kuitenkin hoitamaan kaikki kiireellistä hoitoa vaativat asiat.

Kauniaisten tartuntatautiyksikön ruuhkautuneen tilanteen vuoksi lähetämme koronatartunnan saaneille potilaille tai huoltajille oheisen tekstiviestin. Tartunnan saaneet SOTE-työntekijät ja iäkkäät henkilöt pyrimme kontaktoimaan edelleen henkilökohtaisesti.  

Tekstiviestissä kerrotaan, että: (päivitetty 20.1.2022)

Sinulla tai huollettavalla lapsellasi on todettu koronavirustartunta. Ruuhkan vuoksi emme kykene olemaan yhteydessä perheeseesi. Jos olet raskaana, tai synnyttänyt 6 viikon sisällä, olet aiemmin sairastanut laskimotukoksen, olet hoidossa syöpäsairauden takia, sinulla on verisuonisairauksia tai tarvitset pikaisen yhteydenoton vointisi vuoksi, ole yhteydessä Maisa.fi tai soita Kauniaisten terveysasemalle p. 09 8789 1300 arkisin 8-16. Vakavissa oireissa hätänumeroon 112. Pysy kotona oireiden alusta 5-10 vrk. Katso tarkemmat ohjeet kotisivuiltamme. Voit palata omatoimisesti arkeen, kun olet ollut oireeton vähintään 2 vrk ajan. Sovi työnantajasi kanssa sairauslomasta. 

Samassa taloudessa asuvien tulee noudattaa varovaisuutta lähikontakteissa. Jos altistunut perheenjäsen on oireeton, hän voi mennä töihin tai kouluun. Oireettomille suositellaan kotitestin tekoa vähintään kahdesti kolmen päivän välein. Jos hän saa oireita tai kotitestin tulos on positiivinen, tulee jäädä kotiin ja sopia sairauslomasta työnantajan kanssa. 

Ystävällisin terveisin, Kauniaisten tartuntatautiyksikkö