Takaisin ajankohtaisiin
7.9.2023 | Kirjasto

Kauniaisten kirjaston ja varhaiskasvatusyksiköiden yhteinen Eteiskirjasto-projekti käynnistyy syksyn aikana eri päiväkodeissa. Tarkoituksena on lisätä lasten lukemista, helpottaa kirjoihin tutustumista sekä edistää perheiden yhteistä lukuharrastusta.

Matka kirjastoon voi joskus olla turhan pitkä. Siksi kirjasto haluaa helpottaa perheiden lukuharrastusta ja tuoda kirjat saataville sinne, missä useimmat perheetkin ovat, eli päiväkoteihin. Kirja on kätevä lainata kotiin iltapäivällä samalla kun hakee lapsen.

Kirjojen lukeminen on monella tapaa hyödyllistä, mutta ennen kaikkea mieluinen yhteinen harrastus koko perheelle, joka edistää oppimista, keskittymistä ja rauhoittumista. Yhteiset lukuhetket ovat mukavia vuorovaikutustilanteita, jotka parantavat lapsen sanavarastoa, viestintätaitoja, sosiaalisia taitoja sekä empatiakykyä. Lisäksi lapsi, jolle luetaan pienestä pitäen, lukee todennäköisemmin myös vanhempana, erityisesti jos saa kannustusta ja vanhemmat näyttävät esimerkkiä.

Kirjasto haluaa eritysesti panostaa tänä vuonna varhaiskasvatukseen ja saada mahdollisimman monet lapset kirjojen pariin jo nuoresta iästä alkaen. Kehitämme uusia yhteistyöideoita samalla kun muistutamme jo ennestään tutuista konsepteista, kuten valmiiden kirjapakettien tilaamisesta sekä kirja- ja satudiplomeista perheille ja ryhmille.