Takaisin ajankohtaisiin
6.6.2024 | Kirjasto
kirjasto ulkosivu

Kirjaston nykyisissä tiloissa toteutetaan vuoden 2025 aikana laaja remontti. Hyvinvointivaliokunta on 5.6.2024 päättänyt siitä, miten palvelut järjestetään silloin kun nykyiset tilat ovat remontoitavana.

Nykyinen kirjastorakennus on rakennettu vuonna 1985 ja on jo selvästi peruskorjauksen tarpeessa. Sekä rakennustekniset ratkaisut että sisustus alkavat olla käyttöikänsä loppupäässä – mm. valaistus- ilmastointi- ja sähköjärjestelmät kaipaavat kipeästi uusimista.

Remontin aikana kirjastopalveluita on koko ajan saatavissa Kauniaisista. Kirjaston palvelupiste siirtyy Grankottenin päiväkodilta vapautuneisiin tiloihin Palokunnantiellä. Koska väistötiloihin mahtuu esille kerrallaan vain osa kokoelmasta, tarjotaan väistön aikana tiiviissä yhteistyössä Kauniaisten päiväkotien ja koulujen sekä Villa Bredan kanssa kirjaston kokoelman helmiä asukkaille muissakin arjen ympäristöissä.

Joulukuu 2024 – tammikuu 2025: kirjasto on suurimmaksi osaksi suljettu muuttoa varten. Varausten nouto ja palauttaminen kuitenkin järjestetään mahdollisimman katkottomasta.

Helmikuu 2025 – syksy 2025: kirjaston väistötilat Palokunnantiellä avataan. Väistötiloissa on tarjolla valikoitu osuus kirjaston kokoelmista, sekä peruspalveluita kuten lainaus, palautus, varausten nouto, kopiointi ja tietokoneiden käyttö. Asiakkaat saavat myös henkilökohtaista opastusta esim. digiasioissa ja voivat osallistua pienryhmätoimintaan, kuten lukupiireihin.

Uudistettu kirjasto avaa ovensa syksyllä 2025.

Helmet-kaupunkien koko kokoelma palvelee Kauniaisten kirjaston asiakkaita varausten kautta läpi remontin. Väistön aikana kirjastolle hankitaan normaalissa laajuudessa uutuusaineistoja.