Takaisin ajankohtaisiin
1.2.2024 | Varhaiskasvatus ja koulutus

Kasavuoren koulussa on 25.1. otettu käyttöön näytöllinen Biovaaka, joka automaattisesti punnitsee, seuraa ja viestii poisheitetyn syömäkelpoisen ruoan määrästä kouluruokailun yhteydessä. Biovaa’an mittausjärjestelmän tuottaman tiedon avulla voi seurata koulun hävikiksi päätyvän syömäkelpoisen ruuan määrää lautasannoksina viikko- ja päivätasolla sekä myös ruokailijoiden määrää. 

Biovaa’an avulla ruokailija saa myös heti palautetta poisheitetyn ruoan määrästä jokaiselta aterialta. Laite ilmoittaa aterian hävikkimäärän ja näyttää punaista tai vihreää hymynaamaa riippuen ruokahävikkimäärästä.

Kaupungin tavoitteena on vähentää ruokahävikin määrää. Hävikkimäärien näkyväksi tekeminen auttaa muun muassa ruokailijoita kiinnittämään huomiota enemmän siihen, että he ottavat lautaselleen vain sen, minkä jaksavat syödä.

Ruokapalveluissa tehostetaan kuluvan vuoden aikana hävikin seurantaa entisestään Jamix-tuotannonohjausjärjestelmän sekä näytöllisten hävikkivaakojen nykyistä laajemmalla käyttöönotolla. Tarkoituksena on myös kuluvan vuoden aikana hankkia lisää biovaakoja vähintään yhteen kouluun.