Takaisin ajankohtaisiin
12.10.2022 | Ympäristö
Poika peiton alla lukemassa kirjaa taskulampun valossa sekä teksti "Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa".

Kauniaisten kaupunki on mukana valtionhallinnon Astetta alemmaksi -kampanjassa. Kaupunki haastaa kaikki granilaiset säästämään energiaa ja ajoittamaan energian käyttöään niin, että sähköä riittää tulevana talvena ja pahimmilta sähkökatkoksilta vältytään.

Tutustu kampanjasivujen tehokkaisiin energiansäästövinkkeihin ja viesti niistä myös muille, esimerkiksi taloyhtiöllesi, naapureillesi ja läheisillesi!

Energian säästämisessä pääkaupunkilaisia neuvoo myös HSY:n Ilmastoinfo. Katso Ilmastoinfon säästövinkit ja ota tarvittaessa yhteyttä. Ilmastoinfon palvelut ovat nekin ilmaisia! Energiansäästäminen on myös ilmastoteko.

Nainen potkupyörällä sekä teksti "Astetta kevyempi kaasujalka. Vaikka välillä tulee kylmää kyytiä, ollaan ihan viileesti vaan. Jotta energia riittää meille kaikille" ja "Käännä astetta alemmas ja säästä energiaa. Lisää energiansäästövinkkejä osoitteessa astettaalemmas.fi".

Kaupungin säästötoimenpiteet

Nousevien energiahintojen vuoksi myös kaupunki on ryhtynyt energian säästötoimenpiteisiin. Päätöksiä on jo tehty esimerkiksi sisälämpötilojen laskeminen kiinteistöissä. Muista käynnistetyistä toimenpiteistä voit lukea yhdyskuntavaliokunnan pöytäkirjasta (13.9.) tai kotisivun uutisesta (14.9).

Tämän lisäksi kuntalaiset saivat lähettää kaupungille säästövinkit ja kommentit kyselyn kautta 7.10 asti. Kommentit käsitellään yhdyskuntalautakunnassa lokakuun loppupuolella jonka jälkeen kaupunginhallitus käsittelee ja päättää toimenpiteistä 31.10.