Takaisin ajankohtaisiin
1.10.2021

THL on suositellut, että kolmatta koronarokotusta tarjotaan henkilöille, jotka ovat

  • vakavasti immuunipuutteisia tai
  • jotka saaneet ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen lyhyellä annosvälillä. Lyhyellä annosvälillä tarkoitetaan kahden ensimmäisen koronarokoteannoksen alle 6 viikon aikaväliä. Kauniaisissa näitä henkilöitä on vajaa 700 ja valtaosa heistä on yli 85-vuotiaita.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa näihin molempiin ryhmiin kuuluville, kun toisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Rokotusaikoja avataan Kauniaisissa viikosta 41 alkaen. Rokotusajan voi varata koronarokotusaika.fi-palvelussa tai soittamalla Kauniaisten koronaneuvontaan. Varausmahdollisuus koskee sekä kuntalaisia, että sote-henkilöstöä, joilla nämä kriteerit täyttyvät. Rokotuspiste on Villa Junghans, Leankuja 4.

  • Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä rokotusten alkaessa suositella tarjottavaksi alle 30- vuotiaille miehille.
  • Koska voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan koronataudin riski on edelleen kahden rokoteannoksen jälkeen kohonnut, THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kuitenkin myös voimakkaasti immuunipuutteisille alle 30-vuotiaille miehille. Voimakkaasti immuunipuutteisille on avattu itsepalveluajanvaraus jo edellisellä viikolla.

Rokotetyypin valinta on nyt myös mahdollistettu ajanvarauksen itsepalvelussa, jos tarjolla ei olisi samaa rokotetta kuin asiakas on saanut aikaisemmin. Rokotteena käytetään pääsääntöisesti samaa rokotetta, jolla henkilö on rokotettu aikaisemmin.

Rokotuspisteellä varmistetaan 3. rokotuksen asiakaskohtainen rokotusoikeus ja –turvallisuus.

Kolmansia rokotuksia on Kauniaisissa annettu viime viikolla Villa Bredan ja Kaunialan asukkaille sekä terveydenhuollon henkilöstölle.

Kolmansilla rokoteannoksilla ei toistaiseksi ole EU:n lääkeviranomaisen myöntämää myyntilupaa vaan rokotusoikeus perustuu THL:n suosituksiin. Muiden väestöryhmien rokottamisesta kolmansilla rokotteilla tiedotetaan myöhemmin, kun saamme tästä lisätietoa.