Takaisin tapahtumiin

Kaupungin ulkopuolella

15.2.2024 klo 11.00 27.2.2024 klo 18.00

Kaupungin ulkopuolella
Erica Sjöberg. 15.-27.2.2024

Huolellisesti suunniteltujen puistojen ja esplanaadien ulkopuolelta löydämme koskemattomamman luonnon. Paikan, jossa voi reflektoida. Se tunne, kun seisot meren rannalla ja katselet suuria aaltoja tuulisena päivänä, tai kun katsot kauas avoimeen maisemaan, hiljaisuuteen ja tyyneyteen, on erityinen.
Kaupungin ulkopuolella on näyttely, jossa taiteilija Erica Sjöberg haluaa tuoda esiin kotimaisen luonnon maalauksien kautta.

Luonto tarjoaa muotoja ja värejä, tunteita ja ajatuksia. Osa ihmisistä vierailee luonnossa ehkä liian harvoin. Olemme keskittyneitä arkeen. Vaikka suomessa kaupungit ovat melko vehreitä, emme aina huomioi luontoa ja sen muutoksia. Välillä meidän pitää matkustaa pois, jotta voimme todella ottaa aikaa nähdäksemme sen. Voimme löytää luonnosta paljon olemalla tarkkaavaisia.

Meillä täällä pohjolassa on vielä paljon koskematonta luontoa. Suomessa asuminen ja eläminen antaa meille luksuksen, että luonto on aina lähellä, ja kiitos jokamiehen oikeuksien, meillä on vapaa pääsy siellä vierailemaan. On tärkeää muistaa luonnon positiiviset vaikutukset ihmiselle – myös istutetun ja suunnitellun luonnon, joka löytyy kaupunkien keskeltä – mutta myös ihmisen vaikutus luontoon.
Pienellä hetkellä luonnossa voi olla ihmeellisiä vaikutuksia meille, ja pitämällä huolta ja suojelemalla luontoa voimme säilyttää sen meille suomat edut.

Avajaiset juhlitaan 15.2. klo 18.00–19.30. Avajaiset ovat avoinna kaikille – tervetuloa!

Erica Sjöberg
Erica Sjöberg kasvoi Ahvenanmaan maaseudulla, ja on tottunut luonnon ja vetten läheisyyteen. Nykyisin hän asuu Kauniaisissa, jossa hän on kumppaninsa kanssa asunut nyt 1,5 vuotta, ja viihtyy hyvin rauhallisessa kaupungissa lähellä kaikkea.

Erican suurimmat kiinnostuksen kohteet luovuuden saralla ovat maalaaminen, kirjoittaminen ja työskentely keramiikan parissa. Erica on käynyt keramiikan ja kirjoittamisen kursseja. Tämän näyttelyn osalta hän valitsi maalaustaiteen ilmaisumuodoksi.

Vuoden 2017 lopulla Erica aloitti maalaamisen. Vuonna 2022 hän halusi syventää taiteen osaamistaan ja haki VNF -kouluun Karjaalle opiskelemaan CREATE taide & design -linjalle. Hän pääsi 1,5 vuoden ajan kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita luovuudessaan. Erica rakastaa työskennellä värien ja muotojen kanssa ja tällä hetkellä hän opiskelee Artesaaniksi ammatti-oppilaitos Prakticumissa.

Linkit
erica.sjoberg@aland.net
Instagram @a_moment_for_art
Facebook A moment for Art
TikTok @A_moment_for_art
AmomentforartShop – Etsy
Linkedin

Näyttelyn taideteokset ovat myynnissä, lisää tietoa löytyy näyttelyssä.

Mitä: Kaupungin ulkopuolella – taidenäyttely
Milloin: 15.-27.2.2024.
ma, to 10.-20.
ti, ke, pe 10.-18.
la ja pyhien aatot 10.-15.
su kiinni
Poikkeavat aukioloajat tästä.
Missä: Galleria, Thurmaninaukio 6
Maksaa: Ilmainen sisäänpääsy
Järjestäjät: Erica Sjöberg

Galleria on kävijöille ilmainen, ikärajaton ja saavutettava.
Gallerian toiminnasta vastaa Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Tapahtuman verkkosivut

Lisätietoja antaa

Gisela Montonen

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Organisaatio
Sivistystoimi