Esteettömyys

Lisätietoja kirjaston esteettömyydesta löydät Helmet-palvelusivustolta.

Satuhuone

Satuhuoneen löydät kirjaston lastenosastolta. Huoneessa voi leikkiä ja lukea yhdessä sekä osallistua kirjaston satutunteihin.

Digitointipiste

Voit digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle kirjaston digitointipisteellä. Varaa aika etukäteen, ja kerro tarvitsetko opastusta laitteen käyttöön. Digitointi vie yhtä paljon aikaa kuin nauhan katselu. Käytettävissä on myös adapteri VHS-C -kaseteille.

Järjestä oma näyttely

Kirjastossa on näyttelyseinä ja vitriini, jonka voi varata kuukaudeksi kerrallaan. Näyttelyn järjestäminen on ilmaista.

Näyttelyseinän varaajien käytössä on sekä varsinainen näyttelyseinä (L: 6m, K: 1,25m) että tarvittaessa huoneen takaseinä (L: 4,5m, K: 1,6m).

Huomioi seuraavat asiat:

Näyttelyseinän varauksesta tehdään kirjallinen sopimus kirjaston kanssa. Jos näytteilleasettaja haluaa peruuttaa näyttelynsä, hänen tulee ilmoittaa siitä kirjastolle viimeistään kolmea viikkoa ennen näyttelyajan alkamista. Näyttelyn järjestämisestä ei saa aiheutua kirjastolle kustannuksia.  

Näytteilleasettaja vastaa näyttelyn ripustamisesta ja purkamisesta. Kirjasto ei vastaa näyttelyssä kadonneista tai vahingoittuneista teoksista.  

Näyttelyssä tarvittavat julisteet ja esitteet näytteilleasettaja valmistaa ja painattaa itse. Jos näytteilleasettaja haluaa kirjaston mainostavan näyttelyä, hänen tulee toimittaa tarpeelliset tiedot kirjaston tiedottajalle etukäteen. Kirjastolla ei kuitenkaan ole velvollisuutta mainostaa näyttelyä.  

Järjestä oma tapahtuma

Haluaisitko järjestää kirjasi julkistamistilaisuuden kirjastossa tai pitää luennon osaamisalueestasi? Kirjasto toimii myös asukkaiden yhteisenä julkisena tilana, jossa on mahdollista järjestää kaikille avointa ilmaistoimintaa. Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa. Ota yhteyttä, niin mietitään asiaa yhdessä.

Opiskele

Opintolukusali on hiljaista opiskelua varten. Otathan muut asiakkaat huomioon ja vältät salissa puhumista ja syömistä.

Lukusali saattaa olla tilapäisesti varattu kirjaston omille tapahtumille. Varatut ajat voi tarkistaa tästä kalenterista.