Kansalaisopisto Petra, näyttely galleriassa. Kuvassa on käsitöitä senkin päällä.
Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssimaksun maksamista. Verkkomaksaminen ilmoittautumisen yhteydessä on jälleen käytössä. Maksaminen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole välttämätöntä. Jos et ole maksanut ilmoittautumisen yhteydessä sinulle tulee kurssin alettua postitse paperinen lasku kotiin. Vaihtoehtoisesti voit tilata verkkopankissasi sähköisen laskun.

Ilmoittautuessasi sitodut siihen, että kurssi voidaan tilanteen niin vaatiessa muuttaa lähiopetuksesta verkossa tapahtuvaksi etäopetukseksi. Kurssin toteutustavan muutos ei oikeuta maksupalautukseen. Kurssipaikka on henkilökohtainen. Jos ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi ei käynnisty eikä laskua lähetetä. Tutustu maksuehtoihin ja perumisehtoihin.

Maksettua kurssimaksua ei palauteta. Lähetämme laskun kotiin kurssimaksusta aikaisintaan ensimmäisen kurssipäivän jälkeen. Lyhytkurssit saatetaan laskuttaa jo ennen kurssin alkua.

Kurssin voi maksaa ePassilla tai Smartum -saldolla Internet-ilmoittautumisen yhteydessä. Näillä maksuvälineillä voi maksaa vain ennen kuin olemme lähettäneet laskun. Kun lasku kurssille on lähetetty näillä eduilla maksaminen ei enää ole sillä kertaa mahdollista. Laskut lähtevät ensimmäisen kurssikerran jälkeen. Muista siis hoitaa ePassi tai Smartum maksaminen sitä ennen!

Kun ilmoittaudut syksyn yli 7 opetuskertaa kestävälle kurssille, ilmoittaudut automaattisesti myös kevään vastaavalle kurssille. Mikäli et halua osallistua keväällä, ilmoita siitä toimistoon viimeistään viikko ennen kurssin alkua.

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen peruminen tehdään kansliaan puh. 050 411 6404 (ei vastaajaan jätetyllä viestillä), tai sähköpostilla mikaela.heinonen@kauniainen.fi, ei opettajalle.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Jos peruminen tapahtuu myöhemmin, laskutetaan koko kurssimaksu.

Alennettu kurssimaksu

Työttömät, omaishoitajat, työkyvyttömyyseläkkellä olevat ja pakolaiset saavat 50 %:n alennuksen esittämällä todistuksen tilanteestaan kansliassa viimeistään kurssin alkamispäivänä. Tämän jälkeen todistus ei enää oikeuta alennukseen. Tilanne on todistettava jokaisen lukukauden alussa.

Kauniaislaisessa oppilaitoksessa opiskelevalle myönnetään 50 %:n alennus, mikäli kurssi hyväksilasketaan opintosuorituksena oppilaitoksessa.

Maksulliset suomen ja ruotsin kielen kurssit ovat ilmaisia mikäli kurssi on opiskelijan kotouttamissuunnitelmassa.

Alennusta ei myönnetä kertamaksuista eikä omakustannekursseista = (M/U) eikä ruokakursseista.

Kaikukortti

Kaikukortilla voi osallistua maksutta Kauniaisten kansalaisopiston normaalikurssitarjontaan, ei M/U- tai ruokakursseihin. Kaikukortilla ei voi maksaa kertamaksuja (esim. Move, kudonnan päivämaksu). Kaikukortti on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät tiukan taloudellisen tilanteensa vuoksi muuten voisi käyttää kansalaisopiston palveluja. Kaupungin sosiaalipalvelut, nuorisopalvelut ja Grani Lähiapu jakavat kortteja asiakkailleen harkintansa mukaan. Kaikukortin haltijan tulee käydä näyttämässä henkilökohtainen Kaikukortti opiston kansliassa ennen kurssin alkamista. Kortti on esitettävä jokaisen kauden alussa.

Kaikukortilla voi osallistua enintään 5 kurssille lukukaudessa.