Kaikukortti

Mikä on Kaikukortti?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Kauniaisten kaupunki on ottanut käyttöön Kaikukortin, jonka tavoitteena on parantaa tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevien lapsiperheiden, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttoman pääsylipun Kauniaisten ja muiden Kaikukortti-alueiden kulttuurikohteisiin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien.

Kuka voi saada Kaikukortin?
    • Käytät asiakkaana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaalipalveluita (esimerkiksi aikuissosiaalityö, kotoutumista tukevat sosiaalipalvelut, vammaispalvelut) ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin.
    • Olet vähintään 16-vuotias.
Mistä voit saada Kaikukortin?

Kysy Kaikukorttia omalta sosiaalipalvelujen työntekijältäsi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kauniaisten Kaikukortti-kokeilussa on mukana kaksi kulttuurikohdetta: Uusi Paviljonki ja Kauniaisten musiikkijuhlat. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös Kauniaisten kansalaisopistoon.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kerro sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuuritoimijoiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan toimijalta niin, ettei joudu maksamaan palvelumaksua.

Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja käy näyttämässä henkilökohtainen Kaikukorttisi opiston kansliassa (Pohjoinen Suotie 5 A) ennen kurssin alkamista. Lisätietoja ilmoittautumisesta löydät kansalaisopiston sivuilta.

Kaikukortti-pääsylippuja ja kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös heille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan. Lapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi kansalaisopiston kursseille Kaikukortilla.

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, joilla on Kaikukortti. Lisäksi työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja tiukassa rahatilanteessa oleville alle 16-vuotiaille asiakkailleen maksuttomat pääsyliput silloin, kun hän järjestää heille pienryhmäkäynnin. Alle 16-vuotiailla asiakkailla ei ole omia Kaikukortteja, sillä Kaikukortin ikäraja on 16 vuotta.

Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää kansalaisopiston kurssitarjontaan.
Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän kanssa tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukorttia käyttävän asiakkaan saattaja, opas tai avustaja saa maksuttoman pääsylipun. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkikisi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.

Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen pääsylipun samalla kuin itselleen.

Kaikukortilla Kansallisgallerian museoihin

Suomen Kansallisgalleria tarjoaa Kaikukortti-asiakkaille vapaan sisäänpääsyn Kansallisgallerian museoihin eli Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon Helsingissä.