Takaisin ajankohtaisiin
17.4.2023 | Ympäristö

Sortti-keräysautot pysähtyvät Kauniaisissa maanantaina 24. ja tiistaina 25. huhtikuuta. Keräysautot ottavat maksutta vastaan vaarallista jätettä sekä metalli- ja sähköromua.

Sortti-keräysautoilla otetaan vastaan:
– Kodin vaarallisia jätteitä, kuten maalit, lakat ja laastit, syövyttävät kemikaalit, moottoriöljy ja bensiini, liuottimet ja syövyttävät kemikaalit, lannoitteet sekä akut. Arkisista tuotteista jätteinä vaarallisia ovat esimerkiksi hius- ja kynsilakka sekä hajuvesi.
– Sähkö- ja elektroniikkalaitteet, kuten pesukoneet, televisiot, kahvinkeittimet, puhelimet ja tietokoneet. 
– Kodin metalliromut, kuten paistinpannut, pyykkitelineet, rikkinäiset polkupyörät ja muut suuremmat metallijätteet, joita ei voi lajitella kiinteistön tai Rinki-ekopisteiden pienmetalliastioihin.

Sortti-keräysautot Kauniaisissa

  • 24.4. klo 17.40–18.10 Laaksokuja, Kaupungintalon pysäköintialue
  • 25.4. klo 17.40–18.10 Vanha Turuntie 14, Työväen Akatemian pysäköintialue
  • 25.4. klo 18.20–18.50 Kasavuorentie/Stenbergintie, koulukeskuksen pysäköintialue
  • 25.4. klo 19.40–20.10 Vanha Turuntie 42, Kauniaisten jäähallin pysäköintialue


Lajitteluapua saa HSY:n jäteoppaasta sekä keräysautojen pysäkeillä mukana olevilta ympäristöneuvojilta. Tuodut metallijätteet ja sähkölaitteet kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Vaarallinen jäte tehdään käsittelyssä vaarattomaksi mutta myös osa siitä voidaan kierrättää. Niitä ei saa koskaan laittaa sekajätteen joukkoon eikä päästää luontoon tai laskea viemäriin.

Lue lisää Sortti-autojen aikatauluista ja kierrätyksestä HSY:n sivuilta.