Takaisin ajankohtaisiin
18.11.2021

Erikoissairaanhoitoon rokottamattomat ovat elo-lokakuun aikana päätyneet 19 kertaa todennäköisemmin ja tehohoitoon 33 kertaa todennäköisemmin. Kun rokotuskattavuus on esimerkiksi 80 prosenttia, rokotettuja on 12 vuotta täyttäneissä enemmän kuin rokottamattomia.

Tutkimusten mukaan kahden rokoteannoksen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla väestöstä erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan. 

Kolme syytä ottaa koronarokotus:
– Rokote suojaa sinua koronataudin vakavalta muodolta.
– Ottamasi rokote suojaa lähipiirissäsi olevaa riskiryhmäläistä.
– Rokotettuna autat osaltasi turvaamaan, että muun kuin koronan takia vakavasti sairaat saavat tarvitsemansa hoidon. 

Lue koko info THL:n sivuilta

Yleisötilaisuus koronarokotteiden hyödyistä ja haitoista verkossa 23. marraskuuta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotteiden hyödyistä ja haitoista tiistaina 23.11. kello 17-18. Paikalla tilaisuudessa ovat THL:n asiantuntijat ylilääkäri Hanna Nohynek ja asiantuntijalääkäri Anniina Virkku sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylilääkäri Maija Kaukonen.

Tapahtuma on avoin yleisötilaisuus, ja se on tarkoitettu kaikille koronarokotuksista kiinnostuneille. Tilaisuudessa on suomenkielinen viittomakielen tulkkaus. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen koskien koronarokotteiden hyötyjä ja haittoja täältä Tilaisuus koronarokotteiden hyödyistä ja haitoista 

Tilaisuuteen voi ilmoittaututua täältä >

Lähde THL