Takaisin ajankohtaisiin
10.6.2024 | Ympäristö
Joutsenperhe Gallträskillä.

Gallträskin laulujoutsenpari voi tänä vuonna ylpeillä peräti kuudella poikasella. Kauniaisten kaupunki onnittelee uutta perhettä!

🦢 Jos liikut Gallträskin rannoilla tai vesistöillä niin ethän häiritse vastikään muodostunutta laulujoutsenperhettä menemällä liian lähelle. Pidä myös riittävä etäisyys kaikkiin vesilintuperheisiin,  niin annat niille rauhaa. Jos haluat nähdä linnut lähempää, ota mukaan kiikarit tai kamera, jossa on pidempi objektiivi.

Älä myöskään missään tapauksessa ruoki vesilintujen poikasia viljapitoisella ravinnolla kuten leivällä tai pullalla. Tämä voi aiheuttaa niille kehityshäiriöitä nimeltään ”enkelisiipi”-oireyhtymää. Tällöin linnulle voi kehittyä ulospäin vääntynyt siipi ja lintu ei ikinä pysty lentämään.

🐕 Muistathan, että järjestyslain mukaan koirat on pidettävä kytkettyinä ympäri vuoden koko Kauniaisten alueella myös Kasavuoren metsässä. Vastaavia sääntöjä ei ole kissoille, mutta lain mukaan niitä ei saa päästää luontoon ilman valvontaa. Lintujen ja villieläinten pesimä- ja lisääntymisaika on juuri nyt kiivaimmillaan. Siksi omistajia pyydetään kiinnittämään suurta huomiota siihen, missä heidän lemmikkinsä liikkuvat luonnossa. Vesilintujen lisäksi myös jotkut pienlinnut rakentavat pesänsä suoraan maahan ja ovat hyvin herkkiä häiriölle.

Kiitos – yhdessä voimme kaikki nauttia Gallträskistä ja Kauniaisten luonnosta!