Takaisin ajankohtaisiin
9.11.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää valtioneuvostolle ravintolarajoitusten jatkoa 15.11.2021 jälkeen. Ravintoloiden aukioloa tulisi lisäksi rajata nykyistä enemmän ja anniskelu lopettaa nykyistä aiemmin. Tuleva juhlakausi huomioon ottaen myös ruokaravintoloiden rajoituksia tulisi laajentaa asiakaspaikkojen suurinta sallittua määrää vähentämällä sekä aukioloaikoja kaventamalla.

Sairaalahoidon tarve pääkaupunkiseudulla on kasvanut ja erikoissairaanhoidon kuormitus on lisääntynyt. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä arvioi, että epidemian aaltoileva luonne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen sekä uhka sairaalakuormituksen voimakkaammasta noususta edellyttävät uusia kohdennettuja ja vaikutukseltaan tehokkaita rajoitustoimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi.

Ravintolarajoitusten tulisi lähtökohtaisesti olla voimassa joulun yli, jotta niillä voidaan vaikuttaa epidemian aaltoiluun ja jotta niitä ei purettaisi kesken juhlakauden.

Ravintoloilla on mahdollisuus vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kannustaa ravintoloita hyödyntämään koronapassia jo nykyisten rajoitusten puitteissa täysimääräisesti.