Takaisin ajankohtaisiin
7.3.2023

Osallistuva budjetointi tarkoittaa talouden ja demokratian yhdistämistä. Asukkaat otetaan siinä mukaan pohtimaan ja myös päättämään siitä, mihin taloudelliset resurssit käytetään.

Kauniaisten kaupunki on tälle vuodelle varannut yhteensä 15 000 euroa osallistuvaan budjetointiin. Tästä summasta on tänä vuonna päätetty varata 10 000 euroa nuorisovaltuuston käyttöön, koska haluamme tukea nuorten osallistamista.

Jäljelle jäävä 5 000 euroa on osallistuvan budjetoinnin yleisöäänestyksen kohteena. Ensimmäisessä vaiheessa pyydämme asukkailta ideoita, mihin varattu raha voitaisiin käyttää Kauniaisissa. Voit ehdottaa kohteita 19.3. asti. Ehdotettu kohde ei voi olla avustus, vaan konkreettinen käyttötarkoitus.

Kerro ideasi 19.3. mennessä alla olevan lomakkeen kautta:

Kaupungin johtoryhmä valitsee ideoista parhaat, joiden kesken järjestämme äänestyksen huhtikuussa. Tarvittaessa johtoryhmä tuo äänestykseen myös toimialojen ehdottamia vaihtoehtoja. 

Aikaisempina vuosina kohteiksi on valittu soutuveneet Gallträskille, keskusurheilukentän ulkokuntosalivälineet sekä Kole ry:n tukeminen avustuksella.