Takaisin ajankohtaisiin
20.3.2024 | Ympäristö

Viime vuonna Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt kasvatamme pottia, ja tähtäämme miljoonaan roskapussiin! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne roskalaskuriin.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Viime vuoden kampanjassa kerättiin viisi miljoona litraa roskaa

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa aina miljoonaan roskapussiin asti!

Kauniainenkin oli mukana viime vuoden kampanjassa, ja roskapusseja kerättiin yhteensä 208 kappaletta Kauniaisissa. Asukaslukuun suhteutettuna eniten roskia kerättiin Pelkosenniemellä, Isojoella ja Hartolassa. Määrällisesti eniten pusseja kerättiin Helsingistä, Espoosta ja Jyväskylästä.