Takaisin ajankohtaisiin
20.3.2024 | Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialuejohtajan esityksessä säilytetään kattava palvelujen verkosto ja varmistetaan lähipalvelut. Hyvinvointialueen tärkein tavoite on perustason palvelujen parantaminen. Palvelutarpeen kasvu edellyttää lähipalveluja kuntakeskusten ulkopuolella myös tulevaisuudessa, sanotaan tiedotteessa.

Kauniaisten terveyskeskus/terveysasema on ehdotuksen mukaan säilymässä laajan palvelun terveysasemana, eikä ole muuttumassa lähiterveysasemaksi.

Villa Bredan toiminta on myös odotetusti jatkumassa mutta perhekeskuspuolella on todennäköisesti jatkossa tulossa heikennystä Kauniaisten lähipalveluihin.

Suun terveydenhuollon palvelut Kauniaisissa säilyvät todennäköisesti samanlaisina kuin nyt. Tietyt erikoispalvelut on jo aikaisemmin keskitetty muualle, ja siihen ei tule muutosta.

– Kauniaislaisten näkökulmasta esitys vaikuttaa varsin hyvältä ja tarkoittaisi toteutuessaan, esityksen mukaisena, että palvelut säilyvät pääsääntöisesti paikkakunnalla, kaupunginjohtaja Christoffer Masar toteaa.

Perhekeskuspalvelut ollaan keskittämässä seitsemään laajan palvelun perhekeskukseen, jonka joukossa Kauniainen ei ole, Kauniaisiin jää perhekeskuksen alueellinen toimipiste. Alueelliseen toimipisteeseen kuuluu perusneuvolatoiminta, mutta laajemmat palvelut ovat varsinaisissa perhekeskuksissa.

Hyvinvointialueella järjestetään huhtikuun aikana useita asukasiltoja, joissa esitystä käydään läpi. Kauniaisiin suunnitellaan asukasiltaa 11.4.

Esitys laajalle kommentti ja palautekierrokselle
Esitys lähtee kohta lausuntokierrokselle alueen kuntiin ja muille tärkeimmille sidosryhmille. Kuka tahansa voi kommentoida esitystä Otakantaa.fi-palvelussa.  Aluevaltuuston on tarkoitus päättää palvelujen verkoston kehittämisen linjauksista 11.6.2024.

Lue koko lehdistötiedote Länsiuudenmaan hyvinvointialueen sivuilta.